Hlavní obsah

Pěkně žhavý víkend. Zařaďte do svého jídelníčku chilli – od ranní čokolády po večerní popcorn

Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend před námi a s ním přichází pravidelná otázka: Co uvařit? Vsaďte na pikantní dobroty, které vás prohřejí a hlavně vám budou chutnat!

Článek

Nastalo období, kdy jaro je ještě daleko, ale zima už se pomalu vzdává. Jak se v tyto dny zahřát? Dopřejte si špetku chilli. Nejenže je zdravé, ale navíc vám pořádně prokrví organismus.

Jemně pikantní kuřecí maso

Kuřecí je jemné, takže s chilli ho kombinujte opatrně, abyste úplně nepřehlušili chuť masa. Občas méně znamená více!

Mleté v hlavní roli

Příprava mletého masa je velmi rychlá, proto neváhejte a zkuste některý z těchto receptů. Díky snadné přípravě nemusíte trávit moc času u sporáku, ale i tak se pořádně zahřejete. Může za to chilli!

Vsaďte na vepřové

Kdo by neznal pečené koleno na medu s jemným nádechem pálivosti? Ale zkuste i jiné šťavnaté recepty s vepřovým masem. Budete se jen olizovat.

Chilli recepty bez masa

Nezapomínáme ani na vegetariánské recepty. Najde se mezi nimi italská klasika, ale i netradičně upravené luštěniny.

Naložte si

Představte si situaci, že se vám prostě nechce nic. Ale vůbec nic! A k tomu vás přepadne hlad… Na tyto příležitosti se skvěle hodí mít doma nějakou zásobu dobrot, po kterých můžete sáhnout a ještě si pochutnat. Oceníte je vy i nečekaná návštěva.

Malé pohoštění

Netradiční, ale výtečné. Je libo domácí popcorn k večernímu filmu? Nebo naopak chcete den odstartovat pořádně zostra mexickou horkou čokoládou?

Je libo i sladkou tečku s chutí chilli? Zkuste domácí polomáčené sušenky.

Načítám