Hlavní obsah

Co zase vařit o víkendu? Kuře na paprice, sekaná, karbanátky nebo buchty? Klidně! Zkuste klasiku, ale odlehčete ji

Foto: Indian Food Images, Shutterstock.com

Foto: Indian Food Images, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne odlehčená klasika, zní to podobně jako „dietní krkovice“. My jsme si ale pro vás připravili recepty, které nejenže jsou dietnější, ale také skvěle chutnají! Vsaďte na opomíjené suroviny, které naši předci používali po staletí.

Článek

Leden se přehoupl do druhé poloviny a tou dobou bývá zapomenuta i většina novoročních předsevzetí, včetně těch dietních. Když však vyzkoušíte naše recepty na odlehčené pokrmy, přestanou vás předsevzetí ohledně hubnutí trápit. Jídla vám totiž budou tak chutnat, že je s radostí zařadíte do běžného jídelníčku.

Snídaně jako základ

Začněte den trochu zdravěji. Tyto pokrmy vás nabudí a rozhodně se neochudíte o chuťový zážitek.

A jako bonus pro své tělo si můžete připravit zdravé „panáky“.

I svačit se dá zdravě

Přepadl vás malý hlad mezi jídly? Nemusíte sahat do skříňky pro nezdravé svačiny. Vyberte si raději jednu ze zdravějších variant. Vaše tělo vám poděkuje!

Polévkové variace

Snadno se řekne dietní polévka, ale aby zároveň chutnala, to už bývá horší. Zkuste tyto variace a slibujeme, že tentokrát nenaservírujete jen obarvenou vodu.

Hlavní chod: chutně, i když odlehčeně

Saláty jsou ve zdravém jídelníčku jasná volba, ale kdo by na ně měl v zimě chuť? Teď to chce pořádnou baštu, která zasytí. A přitom nebude moc tučná!

Sladké, lahodné, ale zdravější

„Zdravých“ dezertů jsou plné obchody, ovšem když se podíváte na složení, často vás překvapí, že tak úplně dietní nejsou. Když si je ale připravíte doma, opravdu víte, co jíte.

Zakončete den s čistým svědomím

Jak známo, na noc by se nemělo jíst nic těžkého. S tím vám hravě pomůžeme! Je libo plněné rajče, nebo raději minipizzy?

Načítám