Hlavní obsah
3,4
(100)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Jste milovníci cheesecaků, ale nechce se vám péct a už vůbec ne velký dort? Vyzkoušejte tenhle bleskový recept. Malé cheesecaky z mikrovlnky jsou výborné, vypadají moc pěkně a hotové jsou raz dva. A navíc jsou zdravější než klasická verze.

5 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 košíčky
Korpus
  • 30 g ovesných vloček
  • 20 g kešu krému
Náplň
  • 150 g polotučného tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce čekankového sirupu
Ovocná vrstva
  • 4 lžíce višňová marmeláda
Článek

Postup

01.

Ovesné vločky rozmixujte, spojte s kešú krémem a vypracujte hmotu na korpus. Rozdělte do 4 silikonových košíčků (průměr 7,5 cm) a utlačte na dno.

Tip: Můžete použít i ovesnou mouku a ořechové máslo může být jakékoliv.

02.

Na náplň smíchejte tvaroh s vejcem, oslaďte čekankovým sirupem, promíchejte a rovnoměrně rozdělte do košíčků na ovesný základ.

Tip: Lze použít i datlový, javorový či kokosový sirup nebo med.

03.

Takto připravené minicheesecaky dejte do mikrovlnky na plný výkon na 3 minuty. Poté vyndejte, nechejte minutku až dvě vychladnout a pak vyloupněte ze silikonových košíčků. Podávejte polité višňovým džemem.

Tip: Použít můžete i čerstvé ovoce či oblíbený džem bez cukru.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Rychlé, jednoduché a přitom tak skvělé! Navíc jsou tyto cheesecaky plné bílkovin a vlákniny, takže pěkně a zdravě zasytíFoto: Viktorie Hrazdílková

Reklama

Načítám