Článek
V tomto jednoduchém receptu je použita bábovková forma o objemu 1,4 l a hrnek o objemu cca 300 ml. Dýňové pyré snadno připravíte doma rozmixováním upečené nebo uvařené dýně hokaido, lze ho však už i koupit.
Postup
01.
Připravte si dvě mísy. V jedné rozmixujte dýňové pyré s hnědým cukrem, vejci, mlékem a rozpuštěným máslem.
Do druhé mísy prosejte mouku s jedlou sodou a špetkou soli. Přidejte i směs dýňového koření (pumpkin spice) a suroviny promíchejte.
02.
Troubu zapněte na 170 °C a formu na bábovku vymažte máslem. Pomocí elektrického šlehače postupně zašlehejte sypkou směs do tekuté. Vzniklé těsto nalijte do formy, vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 40 minut. Zdali je bábovka upečená, vyzkoušejte špejlí: vtáhnete-li ji suchou, je hotovo.
Bábovku opatrně vyklopte na drátěnou mřížku a nechte zcela zchladnout. Nakonec ji poprašte moučkovým cukrem.

Hrnková dýňová bábovkaFoto: Svatava Vašková
Dýně, královny podzimní kuchyně
Dýním se snad ani nelze vyhnout. Co z nich uvařit či upéct, aby chutnaly celé rodině?
- Polévky: Základní | S kokosovým mlékem | S chilli
- Z trouby: Pečená s dipem | Hranolky | Bramboráky
- Nasladko: Cheesecake | Chlebíček | Koláč | Lívance
- (Ne)tradičně: Máslo | Džem | Kompot | Noky



