Hlavní obsah
3,7
(37)
Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Díky mrkvi jsou tyto řezy krásně vláčné a díky krému z mascarpone navíc ještě lahodné. Potěšíte tak nejen rodinu, ale i jakoukoliv návštěvu.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 24 × 24 cm
Na těsto
  • 200 g mrkve nastrouhané najemno
  • 3 vejce
  • 120 g cukru krupice
  • 160 g kefíru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 70 g másla
  • 80 g nesolených pistácií
  • 200 g polohrubé mouky
  • citronová kůra
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
Na krém
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • 3 lžíce moučkového cukru
Na posypání
  • 1 hrst nesolených pistácií
  • granátové jablko
Článek

Postup

01.

V míse prošlehejte ruční metlou vejce s cukrem. Přilijte kefír, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo a promíchejte. Vmíchejte nastrouhanou mrkev.

02.

Pistácie rozmixujte najemno. Přesypejte do větší mísy a promíchejte s moukou, nastrouhanou citronovou kůrou z jednoho citronu, mletým zázvorem, kypřicím práškem, sodou a solí.

03.

Sypké ingredience vařečkou důkladně promíchejte s tekutou mrkvovou směsí. Formu vyložte pečicím papírem a vlijte na ni těsto. Uhlaďte stěrkou a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte 40 minut, vyndejte a nechte zcela zchladnout.

04.

Mascarpone a smetanu vložte do mísy. Přidejte cukr a vyšlehejte do hustého krému. Podle potřeby můžete ještě dosladit. Poté ho rozetřete na vychladlý koláč a uhlaďte stěrkou. Posypejte drcenými pistáciemi a zrníčky granátového jablka. Uložte do lednice ke ztuhnutí.

Reklama