Hlavní obsah

Valentýnská večeře pro ni i pro něj, připravte své drahé polovičce menu plné afrodiziak

Foto: KANGIITALY, Shutterstock.com

Foto: KANGIITALY, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátek svatého Valentýna je ideální příležitostí k oslavě lásky a vášně. Co byste mohli udělat, aby byl valentýnský večer ještě výjimečnější? Připravit menu plné afrodiziak, které povzbudí váš apetit na lásku i vynikající pokrmy. Zjistěte, jaké potraviny můžete zařadit do svého valentýnského menu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Večer na svatého Valentýna, který tradičně připadá na 14. 2., je jedinečným okamžikem, kdy můžete vyjádřit svou lásku a oddanost svým partnerům. A co by mohlo být romantičtější než připravit pro svou drahou polovičku nezapomenutelný gastronomický zážitek? Kromě kvalitního jídla a lahodných nápojů můžete přidat do menu i potraviny, které jsou známé svými afrodiziakálními účinky. Ale co to vlastně znamená, že je potravina afrodiziakum?

Afrodiziaka jsou látky, potraviny nebo nápoje, které mají za úkol povzbudit touhu a zlepšit erotické chvilky. Existuje mnoho potravin, které jsou tradičně považovány za afrodiziaka, díky látkám, které povzbuzují produkci hormonů a zlepšují krevní oběh. Mezi ně patří například avokádo (obsahuje vitamin E), díky kterému se zvyšuje produkce hormonu testosteronu u mužů. Dále hořčice, ta obsahuje minerál zvaný selen, jenž je pro muže prokazatelně povzbuzující.

Pro ženy je afrodiziakální potravina třeba čokoláda. Obsahuje fenylethylamin, látku stimulující mozkové buňky, které uvolňují endorfiny, tzv. hormony štěstí. Dalšími chuť na sex vzbuzujícími potravinami pro ženy jsou například ostružiny bohaté na vitamin C a antioxidanty. Také podporují produkci estrogenů a tím zvyšují chtíč. Mezi další afrodiziaka patří pistácie, brokolice, losos, chilli, banán, šalvěj a mandle.

Pojďte si připravit menu plné lásky a užijte si svátek zamilovaných. Servírujte však raději menší porce, aby po tak výtečném jídle neskončila valentýnská noc dřív, než opravdu začne.

Menu pro ni

Pokud chcete svou milou překvapit hned po příchodu, přivítejte ji lahodným drinkem plným ovoce a bublinek. To zajisté začne probouzet vášně a vy máte ještě čas dodělat všechny chody.

Menu pro něj

Chcete svého partnera pořádně rozpálit? Nenápadně mu vpašujte do každého pokrmu trošku chilli. Samozřejmě, jen pokud je milovníkem vás a pikantního. Přemíra pálivých papriček by mu ale také nemusela udělat dobře, takže jen malou špetku do polévky a další do hlavního chodu.

Načítám