Hlavní obsah

Řepovo-rajčatová polévka

Hodnocení:
(62)
Foto: Autorka
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Zeleninové polévky jsou tak oblíbené! A tahle má nejen úžasnou barvu, ale především skvěle chutná. Další tip, jak chutně zpracovat výbornou a navíc zdravou červenou řepu.

Ingredience pro:
4 porce
Na polévku
  • 3 červené řepy
  • 250 g krájených rajčat z plechovky
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 750 ml hovězího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky celého nového koření
  • 3 kuličky celého černého pepře
  • 1 lžička soli
K podávání
  • 4 lžičky zakysané smetany
  • 4 snítky čerstvého kopru
Článek

Postup

Krok 1: Na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte na plátky nasekaný česnek a smažte ještě asi minutu. 

Krok 2: Pak přilijte hovězí vývar, rajčata z konzervy (asi polovinu obsahu konzervy), oloupané a na kostičky nakrájené menší červené řepy a koření. Vařte pod pokličkou, dokud řepy nezměknou, asi 40 minut. 

Krok 3: Poté z polévky odstraňte bobkový list, kuličky pepře a nového koření a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Dle chuti ji dosolte.

Krok 4: Horkou polévku servírujte s porcí zakysané smetany a třeba s čerstvým koprem. 

Foto: Autorka

Takhle krémová je polévka jen ze zeleniny, bez zahušťování

Řepa je úžasná a dá se koupit i uvařená, takže vám odpadne práce. Dáte si karbanátky z červené řepy se sýrem, čokoládový dort z červené řepy nebo vegetariánský burger z červené řepy?

ynezorPumanzeSaNyknalC
21. 7. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.