Hlavní obsah
3,1
(77)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Zeleninové polévky jsou tak oblíbené! A tahle má nejen úžasnou barvu, ale především skvěle chutná. Další tip, jak zpracovat výbornou a navíc zdravou červenou řepu.

5 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 3 ks červené řepy
  • 250 g sterilovaných rajčat
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 750 ml hovězího vývaru
  • 1 list bobkového listu
  • 2 kuličky nového koření
  • 3 kuličky celého černého pepře
  • 1 lžička soli
K podávání
  • 4 lžičky zakysané smetany
  • 4 snítky čerstvého kopru
Článek

Postup

01.

Na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte na plátky nasekaný česnek a smažte ještě asi minutu. 

02.

Pak přilijte hovězí vývar, rajčata z konzervy (asi polovinu obsahu konzervy), oloupané a na kostičky nakrájené menší červené řepy a koření. Vařte pod pokličkou, dokud řepy nezměknou, asi 40 minut. 

03.

Poté z polévky odstraňte bobkový list, kuličky pepře a nového koření a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Dle chuti ji dosolte.

04.

Horkou polévku servírujte s porcí zakysané smetany a třeba s čerstvým koprem. 

Foto: Autorka

Takhle krémová je polévka jen ze zeleniny, bez zahušťováníFoto: Autorka

Řepa je úžasná a dá se koupit i uvařená, takže vám odpadne práce. Dáte si karbanátky z červené řepy se sýrem, čokoládový dort z červené řepy nebo vegetariánský burger z červené řepy?

Reklama

Načítám