Hlavní obsah

Svatba v máji, do roka máry? Slavní, kteří na pověry nevěří

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Květen je z mnoha důvodů ideální měsíc pro uspořádání veselky, přesto o májové termíny velká bitka není. Žijeme v 21. století a mladí lidé se nechávají ovlivnit starou pověrou. Našly se ale slavné páry, které na babské povídačky nedaly. Jak dopadly?

Článek

„Holčičko nešťastná, to rovnou můžeš podepsat i rozvodový papíry!“ Zkuste babičce říct, že se budete brát v květnu, a podobná reakce vás nemine! Proč? Protože mít svatbu v máji přece nosí smůlu, to ví každý.

Máj je lásky čas, leč pověra Svatba v máji, do roka máry! je stále živá. Její původ sahá do dávné minulosti: dříve mladé ženy otěhotněly většinou krátce po svatbě a hrozil jim potrat kvůli těžké práci o žních nebo rodily v nejtužší zimě, kdy už nebylo dost jídla a neměly dost sil na náročný porod.

Které slavné páry se pověr nebály a rozhodly se „jít proti proudu“ a jak to s nimi vypadá dnes?

Gabriela Soukalová & Petr Koukal (2016)

Sportovní dvojice na pověry nevěří: biatlonistka Gabriela Soukalová (30) se provdala za badmintonistu Petra Koukala (34) v květnu a v pátek třináctého. Od konce roku 2019 se začalo příležitostně spekulovat o krizi ve vztahu, kterou nakonec krásná biatlonistka potvrdila a v září 2020 oznámila, že se s manželem rozvádí. Inu, v tomto případě měl pár možná dát více na pověry.

Foto: Profimedia.cz

Už když loni na podzim oblíbená sportovkyně tančila v soutěži StarDance a manžel se neúčastnil přímých přenosů, spekulovalo se o krachu vztahu. Oni dva mlčí, ale spolu se nikde neukazujíFoto: Profimedia.cz

Berenika Kohoutová & Pavel Čechák (2016)

Herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová (29) umí provokovat a miluje večírky. Mnohé překvapilo, když se rozhodla usadit a na Prvního máje si v roce 2016 vzala Pavla Čecháka (45), bývalého muže Tatiany Dykové (41) a tátu dvou synů. Manželství dlouho nevydrželo – na podzim 2017 herečka zářila v soutěži Tvoje tvář má známý hlas a prožívala bolestný rozchod. Dnes je maminkou několikaměsíční Loly a je šťastná.

Foto: Profimedia.cz

Tihle dva se poznali díky kamarádce – herečce Marice Šoposké (30), která si vzala Pavlovo dvojče Petra ČechákaFoto: Profimedia.cz

Angelina Jolie & Billy Bob Thornton (2000)

Jejich vztah byl od začátku předurčen ke konci, ale byla to jízda. Angelina Jolie (44) poznala Billyho Boba Thorntona (64) při natáčení komedie Bláznivá runway (1999) a rozjeli to: nechyběla svatba v Las Vegas, náhrdelníky s krví toho druhého, sex v limuzíně. Ukázalo se ale, že herec trpí závislostí na sexu a spal i se svojí terapeutkou. Jak divoce začali, tak i v roce 2003 skončili.

Foto: Profimedia.cz

Chemie mezi nimi fungovala, plány měli velké, ale nestačilo toFoto: Profimedia.cz

Heidi Klum & Seal (2005)

Konec téhle pohádky překvapil: modelka Heidi Klum (46) a zpěvák Seal (57) byli považování za harmonický pár. Poznali se v roce 2004, zásnuby proběhly romanticky v iglú a svatba v Mexiku. Rodina se rozrůstala a dvojice proslula sladěnými halloweenskými kostýmy. Důvodem rozchodu v roce 2012 byly nakonec obligátní nepřekonatelné rozdíly. Oba šli dál a modelka je znovu vdaná.

Foto: Profimedia.cz

Platili za stabilní pár a každoročně obnovovali svůj svatební slib. Nakonec ani to nestačiloFoto: Profimedia.cz

Alanis Morissette & Souleye (2010)

Rocková zpěvačka Alanis Morissette (45) měla za sebou několik nevydařených vztahů, když na meditačním shromáždění poznala rapera Maria „Souleye“ Treadwaye (40). Po pár měsících se vzali během soukromého obřadu. Evidentně v něm našla spřízněnou duši, mají tři děti, které zpěvačka na fotkách často kojí, a září štěstím!

Foto: Profimedia.cz

Mít tři děti byl prý sen kanadské zpěvačky, ale zároveň svěřila, že ji trápily silné poporodní depreseFoto: Profimedia.cz

Kim Kardashian & Kanye West (2014)

O ruku požádal raper Kanye West (42) svou milou na fotbalovém stadionu, který za miliony pronajal. I veselka byla honosná: vzali se v Itálii, Kim Kardashian (39) měla róbu značky Givenchy, fotografkou byla proslulá Annie Leibovitz (70) a hlavní fotku upravovala čtyři dny, než byl ženich spokojený. Jestli se jednou rozejdou, tak on-line, tihle dva publicitou žijí.

Foto: Profimedia.cz

Manželé mají čtyři děti, z nichž dvě porodila náhradní matka (na svatbě byla dcerka North, 6)Foto: Profimedia.cz

Eva Longoria & José Bastón (2016)

Pro herečku Evu Longoria (45), kterou proslavil seriál Zoufalé manželky (2004–2012), byla svatba s mexickým obchodníkem José Bastónem (52) již třetí. Nevěstě šaty navrhla její kamarádka Victoria Beckham (46), která byla i mezi hosty a patřila k největším pařmenkám. Herečka s mateřstvím čekala, až bude mít po boku toho pravého, a matkou syna Santiaga se stala ve 43 letech.

Foto: Profimedia.cz

Ač manžel nechce být v rozhovorech příliš zmiňován, herečka by prý nejraději vykřičela do světa, jak je s ním šťastnáFoto: Profimedia.cz

Pippa Middleton & James Matthews (2017)

Majitelka nejkrásnějšího pozadí v Británii Pippa Middleton (36) vždy randila s boháči nebo aristokraty. V roce 2017 se provdala za automobilového závodníka a miliardáře Jamese Matthewse (44). Měla luxusní šaty od Gilese Deacona (51) a mezi hosty byli Beckhamovi nebo tenista Roger Federer (38). Manželé se v současnosti radují z ročního Arthura.

Foto: Profimedia.cz

Svatba sestry vévodkyně Kate (38) patřila rozhodně ke společenským událostem roku Foto: Profimedia.cz

Co vy říkáte na smůlu spojenou se svatbou v květnu? Znáte další přísloví o vztazích, která nedávají smysl?

Reklama

Načítám