Hlavní obsah

Účinné cviky na zadek a stehna? Zkuste pilates sérii

 

Reklama

Rychlé cvičení na zadek a stehna jen s vlastní vahou? Vyzkoušejte cviky pilates, které vás budou bavit, a ještě u toho zformujete dolní polovinu těla.

Článek

Pilates je láska na celý život. Umí pomoct od bolavých zad, zlepšuje vzpřímený postoj a  buduje silný střed těla neboli core. Hodí se ale i pro posílení a vyrýsování svalů na zbytku těla. S trenérkou Kristýnou Kozubíkovou jsme pro vás připravili sadu cviků na oblast hýždí a stehen.

Abyste zapojili ty svaly, které potřebujete, dbejte na správné pozice chodidla a vědomě při cvičení zapojujte hýžďové svaly. Zároveň nebortěte tělo a držte pevný core. Každý cvik opakujte po dobu třiceti sekund a odcvičte celou jednu sérii na stejné noze. Dohromady udělejte 4 sady a klidně časový interval postupně prodlužujte. Jak jednotlivé cviky provádět, se dozvíte ve videu!

Pilates na zadek a stehna

  1. Kolečka před sebe a zpět
  2. Nahoru a dolů ve flexi
  3. Kroužky nohou nahoře
  4. Za koleno a kop do strany
  5. Hmitání

Jak často a co cvičit, abyste zhubli

Pohyb je při hubnutí vaším velkým spojencem! Zjistěte, jak často při hubnutí cvičit. Hubnout se dá nejen ve fitku, ale i během, chůzí či plaváním. Mrkněte na nejlepší videa pro cvičení nejen na hubnutí doma!

Reklama

Související témata:

Načítám