Hlavní obsah

Oscarová prostitutka, děsivá čarodějnice i asistentka „ďábla“! Nádherná Anne Hathaway slaví 40

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jedna z nejsympatičtějších hereček? Anne Hathaway. A právě dnes slaví 40. narozeniny. Připomeňte si její nejlepší role a jak se (ne)měnila během let.

Článek

Na internetu můžete narazit na dvě fotografie Anne Hathaway vedle sebe, které dělí desetiletý věkový rozdíl, a popisek zní: „Takhle vypadá stárnutí, když si hledíte svého.“ A je to tak – tato americká herečka neměla nikdy žádný větší skandál. Od roku 2012 je šťastně vdaná za Adama Shulmana a mají dva syny, hraje úžasné postavy a zdá se, že nestárne. Tipli byste si, že právě slaví čtyřicetiny? Nachytejte inspiraci na víkendový filmový večer a osvěžte si její nejzajímavější a oceňované role.

Foto: Profimedia.cz

Anne Hathaway v roce 1999 a 2022…Foto: Profimedia.cz

2001: Deník princezny

Průlomovou rolí, která odstartovala její hvězdnou kariéru, byla Mia Thermopolis. Z obyčejné americké holky se stane následnice trůnu evropského království Genovie a přes pochyby a rozmanité překážky se stane opravdovou princeznou. Ještě víc ji fanoušci milovali v pokračovaní, kde o její trůn a srdce bojoval Chris Pine. Tuto roli pomohla herečce získat prý i její nešikovnost – při konkurzu spadla ze židle.

Foto: Profimedia.cz

Školačka Mia Thermopolis překonala potíže a stala se z ní princezna Amelia RenaldiFoto: Profimedia.cz

2006: Ďábel nosí Pradu

Příběh s filmovou nadsázkou popisuje fungování největšího módního magazínu na světě v čele s Mirandou Priestly v podání Meryl Streep. Aby měla po studiích praxi, než se stane reportérkou, získala snaživá Andy Sachs úžasné místo asistentky obávané šéfredaktorky a přes překážky projde velkou osobní proměnou. Diváci si jako začínající novinářku asi nedokážou představit nikoho jiného, ona ale musela o roli bojovat.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled se Andy Sachs do módního prostředí nehodila, ale díky svým schopnostem ohromila nakonec i samotnou Mirandu PriestlyFoto: Profimedia.cz

2009: Válka nevěst

Další nezapomenutelná romantická komedie. Anne Hathaway a Kate Hudson si zahrály nejlepší kamarádky, které jsou kvůli svatbě na nože. A k oltáři nakonec dojde jen jedna z nich. Věděli jste, že místo této dvojice se uvažovalo o herečkách Nikki ReedEmmě Roberts?

Foto: Profimedia.cz

Olivia a Emma, dvě znesvářené kamarádky. A dojde i na rvačku ve svatebních šatech. Ale konec vše napraví!Foto: Profimedia.cz

2012: Temný rytíř povstal

V batmanovském pokračování herečka předvedla, že dokáže být i dokonalou akční hrdinkou. Jako Catwoman přelstila i samotného Batmana v podání Christiana Balea. Samozřejmě ho nakonec okouzlila a získala jeho samotářské srdce. Na roli musela tvrdě dřít ve fitku pětkrát týdně, učit se kaskadérské kousky a také docházela na hodiny tance.

Foto: Profimedia.cz

Jako mazaná zlodějka Selina Kyle alias Catwoman byla Anne Hathaway skvěláFoto: Profimedia.cz

2012: Bídníci

Jako zdrcená prostitutka Fantine je nezapomenutelná. Jako by jí byla tato role předurčena: před lety ji hrála i její matka Kate, bývalá divadelní herečka, a o této postavě spolu hodně mluvily. Anne Hathaway v muzikálu Bídníci všechno odzpívala sama a za skvělý výkon si vysloužila Oscara. Nejenže si ostříhala vlasy na nepěkného ježka, ale musela do role také dost rychle zhubnout. A její tělo se z toho prý ještě dlouho vzpamatovávalo.

Foto: Profimedia.cz

Anne Hathaway jako Fantine v Bídnících – role, která jí získala OscaraFoto: Profimedia.cz

2020: Čarodějnice

Začínala jako princezna a jednou z nejnovějších rolí je nejvyšší čarodějnice v dobrodružné komedii podle slavné knihy Roalda Dahla. Na první pohled vznešené okouzlující dámy, ale pod maskou skrývají ohavný vzhled a ze všeho nejvíc nenávidí děti. Napínavý děj se točí okolo malého chlapce – ten žije jen s babičkou (Octavia Spencer), která se ho snaží před ďábelskými ženštinami ochránit. A s ním i ostatní děti!

Foto: Profimedia.cz

Pod hezkou tvářičkou se skrývá… Děsivá nejvyšší čarodějniceFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám