Hlavní obsah

Nela Boudová dělá koučku, Lucie Bílá vám prodá kávu a Alice Bendová byt aneb Vedlejšáky slavných

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Říká se ševče, drž se svého kopyta. Kdyby se ale člověk nepouštěl do nových výzev a neučil se nové věci, snadno by zakrněl. Kupříkladu dnešní oslavenkyně Nela Boudová (55) se nevěnuje jen herectví, ale i životnímu koučování. Co živí další slavné Češky?

Článek

Některé herečky jsou do svého povolání tak ponořené, že pro ně nic jiného než umění neexistuje. Jiné zase, i když by se jim to v současné nelehké době hodilo, se do rizika podnikání pouštět nechtějí. Následujících slavných dam se to ale netýká. Dokázaly se totiž prosadit i v jiných oborech a nejsou tedy co do příjmů závislé jen na umění.

Nela Boudová

Nela Boudová rozhodně nemá herectví jako jediný smysl svého života, je například autorkou dětské knížky Eliška a Korálníčci a nějakou dobu už působí jako životní koučka. Absolvovala školu koučů a radí lidem, jak se v životě posunout dál nebo jak najít východisko z uličky, která vypadá jako slepá. Hlavní myšlenkou přístupu, který vystudovala, je, že se nezaměřuje jen na jedince samotného, ale vnímá ho ve vztahu k okolí. Nejčastěji za ní prý přicházejí pro radu ženy v jejím věku, které vzdaly své sny, zapomněly se mít rády a chtějí s tím pomoci. Hereččiny služby ale využívají i páry ve snaze oživit svůj vztah a mnozí další.

Foto: Profimedia.cz

Herečka se v koučování našla Foto: Profimedia.cz

Alice Bendová

Pandemie covid-19 přivedla herečku blíž k oboru, po kterém už dávno předtím pokukovala. K prodeji realit. Začala natáčet videa určená k prezentaci prodávaných nemovitostí a také je nabízet jako makléř junior. Školení absolvovala online, a dokonce složila i dvě zkoušky (v pořadu Limuzína s Mírou Hejdou v květnu uvedla, že ale nemůže podepisovat smlouvy ani dohadovat peníze nebo provize). Svět realit Alici Bendovou baví. Na španělském ostrově Tenerife koupila dva byty, které se chystá pronajímat.

Foto: Profimedia.cz

Byty musí herečka nejprve zařídit, než je začne pronajímatFoto: Profimedia.cz

Tereza Ramba

Sice patří k nejobsazovanějším českým herečkám, ale kromě péče o dvě děti stíhá i vlastní podnikání. Společně s manželem Matyášem Rambou založili značku oblečení Láska je. Sestává hlavně z pohodlných kousků, jako jsou mikiny, tepláky nebo jednoduchá trička a stěžejní je pro ně, kromě pohodlí, také kvalita materiálů. Loni v dubnu se ovšem na značku snesla vlna kritiky. Tereza Ramba totiž světu představila jednoduché bavlněné šaty, které nazvala Šaty snů. Mnohé pohoršila jejich cena, skoro šest tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Byznys s oblečením je rodinný podnikFoto: Profimedia.cz

Dana Morávková

K módě má blízko i Dana Morávková. Její slabostí jsou zejména kabelky, které dokonce ve spolupráci s českou rodinnou firmou sama navrhuje. Dana Morávková ale nemiluje jen kabelky, vídat ji můžete také ve stylových brýlích, doma jich má celou řadu. Pustila se i do jejich navrhování a letos v květnu světu odprezentovala svou první kolekci.

Foto: Profimedia.cz

Dana Morávková má brýle jako módní doplněkFoto: Profimedia.cz

Anife Vyskočilová

Už není ani tak herečkou, moderátorkou nebo tanečnicí jako spíše kavárnicí. V gastronomii podniká už více než deset let. Momentálně provozuje Anicafe by Anife na pražském Střeleckém ostrově. Na sladké dobroty, které sama peče, láká své sledující na Instagramu. Její specialitou je například tažený jablečný štrúdl, zvládá ale i exkluzivní tiramisu apod.

Foto: Profimedia.cz

Anife provozuje kavárnu a sama v ní pečeFoto: Profimedia.cz

Lucie Bílá

Do podnikání se pustila i Lucie Bílá, spolu se svým bývalým partnerem Petrem Makovičkou rozjela prodej kávy pod značkou LB Coffee. Na e-shopu ovšem nabízí i sypané čaje. Částí výtěžku z prodeje financuje zpěvačka projekt Charita Lucie Bílé a peníze věnuje na nákup kompenzačních pomůcek pro osoby s vážným zdravotním postižením nebo na pomoc lidem v mimořádně těžkých životních situacích.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Bílá si ráda pochutná na kvalitní kávěFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám