Hlavní obsah

Celebrity, které se narodily ve stejný den. Co je spojuje?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří věří v astrologii a síly, které nás přesahují, jsou přesvědčeni, že osoby narozené ve stejný den spojuje něco nadpřirozeného. A protože mají stejné znamení zvěrokruhu, přisuzují jim i podobné vlastnosti. Tyto slavné osobnosti se narodily na den přesně. Je všechno jenom náhoda?

Článek

Mít narozeniny ve stejný den třeba s kamarádem je docela náhoda. Anebo je to osud? Některé osoby spojuje nejen den, ale i rok narození a také to, že se proslavily a řadí se mezi celebrity. Kterých známých tváří se to týká?

Angelina Jolie (45) a Russell Brand (45)

Datum narození 4. června 1975 znamená, že oba úspěšní herci jsou ve znamení Blíženců. Co se týče charakteristiky tohoto znamení, jde o lidi s širokým okruhem zájmů a výrazné osobnosti s mnoha rozpornými stránkami. V milostném životě mohou být nestálí a rádi experimentují. Nespoutaná Angelina Jolie se svými sexuálními choutkami nikdy netajila, nebrání se nejrůznějším hračkám a v minulosti zkoušela i drsnější praktiky. A Russell Brand se dokonce léčil ze závislosti na sexu a asi vás překvapí, že je to nejlepší kamarád Helen Mirren (75).

Foto: DFree, Jaguar PS, Shutterstock.com

Oba zajímaví herci jsou velmi silné a krásné osobnosti s vlastními démonyFoto: DFree, Jaguar PS, Shutterstock.com

Paris Hilton (40) a Joseph Gordon-Levitt (40)

Dědičku hotelového impéria a herce spojuje 17. únor 1981 a oba nedávno oslavili kulaté 40. narozeniny. Jejich znamením je Vodnář, ovšem vystupování na veřejnosti i schopnosti mají – zdá se – dost odlišné. Paris Hilton byla dříve sběratelkou skandálů. Zkoušela se realizovat jako zpěvačka i herečka, ale ani v jednom odvětví příliš nepochodila. Naopak u Josepha Gordona-Levitta se talentem nešetřilo: už od šesti let účinkoval v muzikálech, hlavní roli si zahrál například ve filmovém dramatu Snowden (2016) a hraje na kytaru a zpívá.

Foto: Ovidiu Hrubaru, Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com

Vypadá to, že známá pařmenka a herec mají odlišné povahy. Ale tak to má být: Vodnáři jsou nespoutaní a každý si žije po svémFoto: Ovidiu Hrubaru, Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com

Catherine Zeta-Jones (51) a Michael Douglas (76)

Slavný manželský pár od sebe dělí pětadvacetiletý věkový rozdíl, ale narozeniny slaví ve stejný den – 25. září. Jsou tedy ve znamení Vah. A zdá se, že číslo 25 je jejich osudovým. V rámci kariéry si nemusejí nic závidět. Catherine Zeta-Jones má Oscara za výkon ve filmovém muzikálu Chicago (2002) a její manžel získal sošku za hlavní roli ve snímku Wall Street (1987). Znamení Vah jim předurčilo intelektuální založení, tvořivou povahu a dobrosrdečnost.

Foto: Profimedia.cz

Protiklady se prý přitahují, ovšem tento pár se narodil ve stejném znamení a zdá se, že je všechno v nejlepším pořádkuFoto: Profimedia.cz

Miroslav Táborský (61) a Simona Postlerová (56)

Oba oblíbení čeští herci se narodili 9. listopadu, a jejich znamením je tedy Štír. Lidé narození v tomto znamení jsou zvyklí držet se spíše v pozadí, ale vynikají svědomitostí, pílí a vytrvalostí. To prokázal Miroslav Táborský, když se nevzdal ani po třech neúspěšných přijímačkách na DAMU. Za svým si šla i Simona Postlerová, rovněž absolventka DAMU, která už během studií působila v pražském Národním divadle.

Foto: Profimedia.cz

Oba milí a skvělí herci vynikají cílevědomostí, která je pro Štíry typickáFoto: Profimedia.cz

Marek Vašut (60) a Adele (32)

Znamení Býka bylo datem narození 5. května přisouzeno britské zpěvačce a českému herci, které od sebe dělí bezmála 30 let. V tomhle případě se ale charakteristika znamení ve všech bodech netrefila. Býci mají být stabilní, s klidnější povahou a vyrovnanými emocemi. Marek Vašut se ovšem dlouhá léta potýkal s depresemi, a dokonce se pokusil o sebevraždu. Psychické problémy drtily i hvězdnou Adele, která trpěla poporodní depresí po narození syna Angela (8), a proto se bojí mít druhé dítě.

Foto: Profimedia.cz

Marku Vašutovi ani Adele se nevyhnuly psychické problémy. Oba jsou ovšem zodpovědní a pracovití, což je pro Býky typické, takže si dokážou poradit i v těžké situaciFoto: Profimedia.cz

Chrissy Teigen (35) a Kaley Cuoco (35)

První je modelka a druhá herečka. Kromě působení v šoubyznysu mají společné i datum narození 30. listopadu 1985. Narodily se ve znamení Střelce, které charakterizuje upřímnost, optimistický přístup k životu a smysl pro dobrodružství. Je pravda, že Chrissy Teigen patří k nejvtipnějším celebritám a o svém soukromí mluví velmi otevřeně – svěřila se například s potratem. Podobnou povahu má i Kaley Cuoco. Ta o sobě prohlásila, že je jako otevřená kniha a nic v sobě nedusí, což je někdy dobré, ale jindy to moc výhodné není.

Foto: Sky Cinema, DFree, Shutterstock.com

Chrissy Teigen i Kaley Cuoco jsou obě velmi upřímné osobnostiFoto: Sky Cinema, DFree, Shutterstock.com

Michaela Kuklová (52) a Iveta Bartošová (✝48)

Hvězdy spojily i herečku a zesnulou zpěvačku. Obě se narodily 8. dubna a znamení zvěrokruhu Beran není to jediné, co mají společného. Obě totiž v minulosti spojily na čas svůj život s charismatickým hercem a producentem Jiřím Pomejem (✝54). Berani obecně překypují životní energií, jsou nezávislí, ale zároveň potřebují lásku a pozornost. Ivetě Bartošové ovšem podle všeho v posledních letech života energie a i touha po nezávislosti chyběly, naproti tomu Michaela Kuklová je dnes samostatná žena, která stojí na vlastních nohou.

Foto: Profimedia.cz, David Malík Ringier / CNC / Profimedia

Michaela Kuklová má za sebou boj s rakovinou prsu, Iveta Bartošová svůj smutný boj s psychickými problémy bohužel prohrálaFoto: Profimedia.cz, David Malík Ringier / CNC / Profimedia

Načítám