Článek
Postup
01.
Houby dávat nemusíte. Použijete-li sušené, pak je předem alespoň na 3 hodiny namočte. Čerstvé houby očistěte a pokrájejte na větší kusy.

Bílá polévka s houbami (či bez), bramborem a klobásou vydá spolu s chlebem za hlavní jídloFoto: Eva Malúšová
02.
4 až 5 středně velkých brambor pokrájejte a spolu s kolečky klobásy, houbami a kořením uvařte v osolené vodě doměkka.
03.
V kysané smetaně (celkem 300 g) rozšlehejte mouku, vmíchejte do polévky, povařte a dochuťte. Komu by nestačila kysaná smetana, může i lehce dokyselit, ideálně lžící octa. Podávejte s dobrým chlebem.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice



