Hlavní obsah

Co vařit o víkendu: Rudá kráska řepa v hlavní roli

Foto: zarzamora, Shutterstock.com

Foto: zarzamora, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červená řepa, tradičně známá jako kořenová zelenina, kterou můžete najít v mnoha kuchyních po celém světě, je skvělým základem pro rozmanité pokrmy. Její bohatá barva a výtečná chuť přidávají do jídel nejen estetický prvek, ale také zdraví prospěšné látky. Co je však na řepě nejlepší, že z ní můžete připravit úplně každý chod. Od lehké snídaně přes vydatný oběd a sladký dezert až po lehkou večeři.

Článek

Červená řepa, často opomíjená kořenová zelenina, si zaslouží naši pozornost. Jedná se totiž o univerzální surovinu plnou vitamínů, ze které můžete připravit kompletní menu. Nejen že pokrmům dodá svou opojně nádhernou rudou, až fialovou barvu, ale také výtečnou chuť.

Zdravý start dne

Ať už preferujete sladkou, slanou, nebo tekutou snídani, z červené řepy vykouzlíte vše. Pokud zvolíte smoothie, s řepou skvěle ladí špenát, oříšky a med.

Polévkou to začíná

Řepa je jako stvořená pro vaření polévek a krémů. Díky její barvě vykouzlíte na talíři během chvíle naprostý zázrak, který ocení i zapřisáhlí odpůrci zeleniny.

Oběd plný chutí

Máte chuť na pořádný kus masa nebo rudé halušky? Z řepy připravíte opravdu vše, dokonce i zdravé karbanátky.

Sladká tečka

Potřebujete propašovat vitamíny do sladkých dezertů? Řepa vám s tím hravě pomůže a ve výsledku nepoznáte, že hlavní surovinou byla kořenová zelenina.

Lehká večeře

Tyto recepty oceníte, když vás přepadne večerní hlad. Ale pokud ujídáte na tajno, na řepu pozor! Přeci jen barví…

Další univerzální zelenina je mrkev. Právě je jí všude dost, stačí si vybrat, zda začnete dezertem, nebo hovězím s mrkví.

Načítám