Hlavní obsah

Kdy jindy si dát uzeniny než teď? Připravte se na zimní víkend ve znamení párků a slaniny

Foto: Marcus Z-pics, Shutterstock.com

Foto: Marcus Z-pics, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní období si vysloveně žádá vydatnější recepty plné chutí a to uzeniny rozhodně splňují. Provoňte kuchyň opečenou slaninou nebo lahodnými párečky a uvařte oběd pro milovníky masa.

Článek

Pojďte si tak trochu zahřešit a hubnutí do plavek odložte až na později. Přece jen, když je taková zima, je dobré se pořádně zasytit a nějaká ta uzeninka jednou za čas neuškodí. Pokud jste však zapřisáhlí vegetariáni nebo vegani, sáhněte po rostlinných náhražkách.

Začneme polévkou

Každá polévka s párečkem nebo klobásou je malý zázrak. Samozřejmě frankfurtská je roky ověřená klasika, takže jsme vybrali i jiné, možná trochu opomenuté recepty.

Bez slaniny to nelze

Ať už na kostičky, nebo na plátky, opečená slanina dokáže být v zimním počasí nejlepším přítelem nejednoho hladovce.

Párky a párečky s těstem i v rohlíku

První pomoc při náhlém hladu je často pouliční stánek s párkem v rohlíku. To však tento pokrm nijak nedehonestuje! Párky se ale dají udělat i mnohem luxusněji, přesvědčte se.

Domácí dietní varianta párku z kuřecích prsou

Klobásy, ta pravá láska k uzeninám

Když už jsme u uzenin, klobásy nelze opomenout. Pokud máte štěstí, můžete vařit z domácích, ale i ty kupované, dáte-li si záležet na výběru, budou skvělé a plné masa.

Domácí klobásy zvládnete také

Zbyly vám v mrazáku nějaké houby? Zkuste si upéct slaný dezert: Houbový závin se slaninou.

Načítám