Hlavní obsah

Štíhlá, svěží a v kondici po 40? Bendová běhá, Šlégrová dbá na prevenci a Bernášková vysadila lepek

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udržet si štíhlou postavu po čtyřicítce nebývá snadné. Své o tom vědí i známé krásky českého showbyznysu. Dříve měly postavičku jako lusk možná víceméně zadarmo, nyní o ni musejí víc dbát. Jak to dělají? Slavné ženy nám prozradily své triky, jak se udržet v kondici.

Článek

Říká se, že čtyřicítka je u žen zlomový věk a měly by svému tělu začít věnovat větší pozornost. Fakt je, že se metabolismus začíná zpomalovat a kůže zvolna ztrácí pružnost. Jak o sebe pečují známé české ženy?

Lucie Šlégrová

Jako Lucie Králová se v roce 2005 stala Miss České republiky. O kráse a štíhlé postavě ví tedy rozhodně dost. Manželka bývalého hokejového obránce Jiřího Šlégra se o sebe s rostoucím věkem stará nejen po estetické, ale především po zdravotní stránce: „Ke svému tělu jsem začala velmi brzy přistupovat šetrně a vážit si ho. Podrželo mě v mnoha situacích – včetně tří porodů, z nichž byl jeden hodně komplikovaný. A tak se o něj s láskou starám. Chodím na pravidelné i preventivní prohlídky a zdraví nepodceňuju.“

Co se týče jídelníčku, nejedla prý nikdy úplně zdravě. Ví ovšem, že kdyby se nehlídala, má tendence přibírat, proto začala víc vnímat, co jí. A vrátila se k tancování. „Jako mladá jsem hodně tančila. Začínala jsem s klasickým baletem, ale pak mi vyrostla v patnácti prsa a já to oplakala. Přešla jsem k jiným stylům, ale po dětech nebyl na tanec čas. Navíc jsem s každým těhotenstvím přibrala téměř třicet kilo a pak mi trvalo dlouho, než jsem je shodila. Ale zachránila mě rychlochůze, která mě vrátila do formy. Nachodila jsem s kočárkem kolem třinácti kilometrů denně,“ prozrazuje jedenačtyřicetiletá Lucie Šlégrová.

Dnes cítí, že se jí s čtyřicítkou postava opravdu změnila. Co fungovalo dřív, nyní nefunguje. „Stačilo třeba týden nejíst po páté šesté hodině večer a rázem byla dvě kila dole. Tohle je pryč. Metabolismus se zpomalil, postava se udržuje hůř a já jsem ráda, když urvu nějaké to kilo za měsíc,“ nevzdává se Lucie.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Šlégrová o své tělo pečuje poctivě zevnitř i zvenku. A je to znát!Foto: Profimedia.cz

Alice Bendová

Herečka Alice Bendová měla prý v mládí luxusní postavu zadarmo. Mohla jíst, co chtěla, a jedinou vadou na kráse, kterou řešila, byly dědičné tmavé kruhy pod očima – nakonec si je nechala v sedmadvaceti letech chirurgicky odstranit. S věkem se však pár věcí změnilo a před dvěma lety začala herečka, která v listopadu oslaví padesátku, pociťovat, že se postava i pokožka mění.

„Začalo to podle mě s přechodem. Pleť najednou nebyla tak pružná a na postavě musím víc makat. Snažím se jíst vyváženě a hýbat se, ale příliš silnou vůli nemám. V tomhle obdivuju třeba Daru Rolins. Když mám lepší období, běhám zhruba třikrát týdně, ale pak se mi někdy nechce a zas mám třeba měsíc nebo dva pauzu. Přiznám se, že neběhám ráda. Musím se pokaždé nutit,“ prozradila Alice Bendová. Právě teď si dává od běhu pauzu, protože nedávno prodělala ošklivý covid.

A přestože o sebe dostatečně pečuje, s úsměvem na rtech říká, že je smířená s tím, že už to lepší nebude: „Navíc jsem zjistila, že na mě nefunguje ani botox. Zkoušela jsem ho a moje tvář je proti němu rezistentní. Ale až vymyslí nějakou jinou látku, která bude fungovat na vyhlazení pleti, jdu do toho.“

Foto: Profimedia.cz

Alici Bendové by málokdo hádal, že v listopadu oslaví padesátkuFoto: Profimedia.cz

Romana Goščíková

Herečka, ředitelka Divadla Radka Brzobohatého a manželka režiséra Karla Janáka oslaví v listopadu 41. narozeniny. Díky své štíhlé postavě a krásné jemné pleti působí Romana Goščíková o dost mladší. Možná to bude i neutuchající pozitivní energií, která z ní vyzařuje – a nejen na jevišti.

I ona o sebe pečuje, přestože se smíchem přiznává, že má určitě dobré geny: „Pleť jsem zdědila po mamince, tam je to jasná genetika, za kterou děkuju. Ale je pravda, že se jí snažím neubližovat. Každý večer se poctivě odlíčím, vyčistím pleť a nakrémuju – a ráno to samé. Také určitě pomáhá, že nekouřím a piju hodně vodu. A pak je také poznat, když se pořádně vyspím a naopak když mám dny, kdy to šidím.“

Postavu si prý udržuje neustálým pohybem – hodně se naběhá nejen v práci, ale také doma kolem téměř čtyřletého synka. „Obecně nejsem žádný pecivál. Jsem neustále v pohybu jednak kolem Ondráška a také se snažím i sem tam zajít do fitka a hodně chodit pěšky. Škarohlídi mi říkali: Počkej po třicítce, to bude s udržením váhy horší. Ale u mě je to skoro naopak. Čím jsem starší, tím víc jsem se svou postavou spokojená,“ pochvaluje si.

Foto: Profimedia.cz

Manželku režiséra Karla Janáka Romanu Goščíkovou můžete vidět v Divadle Radka Brzobohatého v thrilleru Hračička nebo v muzikálové parodii 50 odstínů!Foto: Profimedia.cz

Jana Bernášková

Velmi štíhlou postavou a svěží pletí bez vrásek se po čtyřicítce pyšní divadelní a filmová herečka a spisovatelka Jana Bernášková – i ji můžete vidět v Divadle Radka Brzobohatého. A i ona má své triky, aby se udržela ve formě.

„Snažím se dodržovat pitný režim a s věkem jsem přidala také zinek céčko. Na pleť používám různé krémy a séra proti vráskám. Pro udržení postavy je potřeba se hýbat a moc se nepřecpávat,“ prozrazuje herečka, která díky svému svěžímu vzhledu dostává role mladších a občas i ztřeštěných žen. Třeba v divadelní komedii Jsme doma, zlato!

Přitom ale přiznává, že nejvíc zhubla až poslední dobou, kdy k tomu přispělo vyřazení lepku a mléka, neboť jí byla zjištěná intolerance. „Tohle mi zkrátka sedlo a já cítila, že jsem potom nebyla taková oteklá,“ vysvětluje herečka.

Foto: Profimedia.cz

Herečka a spisovatelka Jana Bernášková se udržuje ve formě rehabilitačním cvičením s trenérkou a chůzí na pásuFoto: Profimedia.cz

Olga Menzelová

Olga Menzelová nám svůj recept na krásu a štíhlou postavu prozradila ve velkém rozhovoru, kde hovořila o své beauty rutině. Rovněž u ní nechybí vyvážená zdravá strava a pohyb. Snaží se denně chodit, občas běhá do kopce a ve svém jídelníčku se zaměřuje na pravidelné přerušované půsty. Spoustu rad a tipů prozrazuje i na svém Instagramu. Nechte se tedy inspirovat.

Foto: Profimedia.cz

Skvělou kondicí se může pochlubit také Olga MenzelováFoto: Profimedia.cz

Načítám