Hlavní obsah

13 důvodů, proč je sex na jaře tak smyslný!

Foto: Dmytro Kapitonenko, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Kapitonenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoho s jarem přepadá únava, druhému se zapalují lýtka. V čem má ten, kdo čerpá energii z prvních slunečních paprsků, výhodu? Může si užít skvělý flirt! Jarní čas tomu nahrává! Znáte důvody, proč mít právě na jaře skvělý sex? Prozradíme vám je.

Článek

Zimě konečně odzvonilo! Hlásí se jaro, tedy období flirtu, nespoutanosti, odhalených těl a sezonních lásek! Magazín Women’s Health dokonce našel celých 13 důvodů, proč je jaro skvělé a smyslné.

1. Odhalená kůže

Jistě, počasí si s námi ještě hraje, ale teplejší dny stojí za to! Máte chuť svlékat se, znovu vidíte svoje nohy v celé kráse, ukazujete mnohem víc kůže, takže se snáze koketuje, cítíte se přitažlivější, což péřová bunda a kozačky s kožíškem umožní jen velmi těžko. Jo, a už se lze milovat v autě, aniž by vám umrzly prsty na nohou!

2. Otevřená okna

Mráz už se snad nevrátí a to nahrává otevřeným oknům a s tím souvisejícímu pocitu uvolněnosti během jarních nocí. Nebo že by v tom byla trocha exhibicionismu? Možná! Taková hra na tichý sex, aby se ani hlásek nedostal ven na ulici, když je okno dokořán, může milostný život pořádně zpestřit.

3. Optimální teplota

Mezi další nesporné výhody jara a jarního sexu patří teplota „tak akorát“. Zkrátka: milování je smyslné jako v létě, ovšem bez potu a nedobrovolného saunování při třiceti stupních a výše. Co víc si přát?

Foto: Juice Dash, Shutterstock.com

Jaro znamená i lehčí stravu, po které je chuť na sex větší.Foto: Juice Dash, Shutterstock.com

4. Skvělé jarní deštíky

Trochu romantiky do vztahu! Pokud prší, vezměte si deštník, přitulte se k sobě a líbejte se! Klišé? Ano, ale tak kouzelné…

5. Spontánní nápady

Po zimě je všechno tak nějak jednodušší. Žádné zdlouhavé oblékání, žádné čepice, oškrabávání sněhu z čelního skla auta… Spontánní nápady dostávají zelenou! Máte chuť skočit do auta, nečekaně se před ním projít ve spodním prádle a jít věšet prádlo na balkon? Počasí vám v tom rozhodně bránit nebude. Naopak.

6. Pylová sezona

Alergici na jaře kýchají, smrkají a slzí, což je jeden z důvodů, proč se mohou výjimečně omluvit z práce. Na celý den. Šéf to pochopí. A jak využít volný čas? V posteli! Workoholici takovou vzpruhu potřebují jako sůl!

7. Rozšířené působiště

Omezila se vaše předehra v zimě na pár minut mazlení pod peřinou? Teď to bude všechno jinak! Parky, louky, terasy… Předehře zdar!

8. Důvěra v tělo

Možná je to proto, že vaše pleť není tak suchá a šupinatá. Dochází i na výsledky novoročních předsevzetí týkajících se hubnutí a tvarování těla. Kdo šel do sebe, má dobrý pocit z vlastního těla, což se odráží i v posteli.

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Na jaře začínáte sklízet plody novoročního předsevzetí a cítíte se ve svém těle lépe a sebevědoměji.Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

9. Ranní světlo

Ranní vstávání je pro většinu lidí nepříjemné, nicméně když se člověk probouzí za světla, má lepší náladu, která se dá využít pro ranní sex. Kdy jste se naposledy milovali takhle brzy?

10. Čas krátkých sukní

I usnadnění sexu hraje na jaře roli! Minisukně, saka, kraťasy… Všechno se to tak dobře sundává! Úspora času, když máte třeba jen pár minut během polední pauzy, je nesporná.

11. Zelená pro krajky

V zimě na tom nezáleží. Bavlněné bombarďáky, seprané tílko? Hlavně, že je teplo! Ale jaro a léto? To je čas krajkového spodního prádla, které prosvítá pod oblečením! Smyslnost, kam se podíváš!

12. Opojné vůně květin

Všechno kvete a tak krásně voní! Okvětními lístky se může zasypat postel, barevné květiny na nočním stolku působí sexy, čímž navozují příjemnou atmosféru. Tohle zima nedovolí.

13. Páření jako motivace

Jaro je bezesporu období lásky, a to nejen pro zvířata na dvorku, která na sebe dorážejí. Vezměte si z nich příklad!

Jarní lásky a sex nejsou pro každého

Lidé jsou různí a ani v tomto případě se rozhodně nejedná o univerzální pocity. „Jaro může člověka vybízet z mnoha důvodů k vyššímu zájmu o sexuální aktivity, avšak rozhodně to neplatí pro každého. Někdo může mít naopak rád zimu, kdy se společně choulíte pod dekou, svádíte se při saunování a užíváte si romantiku u svíček, a třeba nemusí mít na jaře zrovna období, kdy by se chtěl víc odhalovat. A člověka, který je dlouhodobě a nedobrovolně sám, může jarní nadšení druhých pro užívání si milostných radovánek spíše znejišťovat,“ upozorňuje psycholožka a psychoterapeutka Alex Hrouzková.

Reklama

Načítám