Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Myslíte si, že recept na bramborák je jen jeden? My pro vás máme další obměnu, která z klasického jídla udělá malý zážitek. Minimálně za vyzkoušení to rozhodně stojí!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 500 g cukety
  • 3 ks vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 dl mléka
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Brambory i cuketu oloupejte, cuketu navíc podélně rozkrojte a vyberte z ní semínka. Obojí pak nastrouhejte najemno.

02.

Přidejte sůl, pepř, kmín, tymián, majoránku, prolisovaný česnek, vajíčka a trochu mléka. Vše promíchejte a postupně přidávejte strouhanku, až vznikne těsto, které je řídké, ale neteče.

03.

Na plech dejte pečicí papír, ten lehce potřete olejem a navrch rovnoměrně rozprostřete těsto. Pečte při 190 stupních Celsia asi 25–30 minut.

Bramboráky můžete podávat jako přílohu nebo třeba s beraními rohy a křenem!

Související témata:

Načítám