Hlavní obsah

Co vařit o víkendu? Recepty na drůbeží prsa. Od kuřecích na parmazánu přes pilaf až po kachní na medu

Foto: AS Foodstudio, Shutterstock.com

Foto: AS Foodstudio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tentokrát nepadne otázka: Křidýlko, nebo stehýnko? Dnes bude řeč o prsou. Připravili jsme pro vás 19 receptů z drůbežího masa. Stačí si jen zvolit, zda si uvaříte kuřecí, nebo kachní, zapečené, či zvolíte recept do 30 minut.

Článek

Klasiky jako kuřecí prsa s těstovinami či brambory s rychlou omáčkou „co dům dal“ vám dnes předkládat nebudeme. Takových receptů máte zajisté plnou hlavu a občas asi i plné zuby. Na tento víkend jsme pro vás vybrali trochu netypické pokrmy, které zajisté oceníte nejen na nedělní oběd. Mají jedno společné - základem jsou drůbeží prsa.

Kuřecí do 30 minut

Nebudeme si lhát, nejčastěji v kuchyni volíme co nejrychlejší recepty. A pokud nečekáte nějakou honosnou návštěvu nebo nemáte chuť si „pořádně zavařit“, ani víkend na tom nic nezmění.

Krůtí prsa

Krůtí maso bývá často opomíjené, ale je to veliká škoda. Hodí se totiž i do dietnějších jídelníčků a má velký obsah bílkovin, takže co si dnes dát krůtu? Klidně i v segedínu.

Kachní prsa

Říká se, že drůbež je dietní… ale u kachny bychom toto tvrzení raději vynechali. Má naopak jiné přednosti, jako je třeba její chuť a rychlost přípravy.

Maďarská kuchyně

Za zahraniční inspirací nemusíme jezdit moc daleko, i takové kuře na paprice má svůj původ v Maďarsku. My vás ale přece jen pozveme na gastronomický výlet o kousek dál.

Zapečené kuře

Další způsob, jak si to v kuchyni moc nekomplikovat, je zvolit tzv. zapékací recepty. Jsou snadné a u strávníků mají úspěch.

Burgerové bulky

Nebojte se experimentovat. Kuřecí maso toho snese hodně, a to dokonce i nivovou omáčku nebo burgerové bulky. Díky neotřelým kombinacím a nápadům tak vzniknou naprosté chuťové skvosty.

Načítám