Hlavní obsah

Co vařit o víkendu: Kysané zelí nepatří jen do segedínu. Zkuste polévku, pomazánku i pořádný oběd

Foto: DUSAN ZIDAR, Shutterstock.com

Foto: DUSAN ZIDAR, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Recepty z kysaného zelí jsou pokladem pro všechny milovníky této kvašené delikatesy. Zkuste klasické oblíbené, ale i netradiční pokrmy, které vám dokážou, že kysané zelí je mnohem víc než jen příloha.

Článek

Vstoupíte-li do světa kysaného zelí, otevřou se vám dveře do bohaté kuchyně plné tradičních pokrmů i moderních gastronomických experimentů. Zelí, to není jen oblíbený doplněk k uzeninám, ale také základ nejrůznějších pokrmů. Tato jednoduchá, ale výrazná surovina získala na popularitě díky výrazné chuti, ale také kvůli vysokému obsahu vitaminů a blahodárným účinkům a trávení.

Zelné polévky

Zelňačka, ať už bílá, nebo červená, je ostřílená klasika. Stačí však přidat jednu nebo dvě suroviny a uvidíte, že i tato polévka vás ještě umí mile překvapit.

Zelí jako příloha

K takové pečínce a ke knedlíku zelí prostě patří. Ať už červené vonící po perníku či po brusinkách, nebo vylepšené klasické bílé.

Hlavní chod se zelím

Segedínský guláš je klasika, která si už místo v našich receptářích zasloužila. Udělejte ho ale i jiným zelným specialitám. Svůj prostor ve vašem jídelníčku si zajisté zaslouží.

Zelí na večeři

Hledáte snadnou večeři za pár korun? Vyberte si pomazánku, placky nebo zelňáky. U sporáku strávíte jen pár minut a vaše peněženka zůstane bez většího zásahu.

Na zelí dnes není chuť? Zkuste nějakou jinou rychlou večeři.

Načítám