Hlavní obsah

Co vařit o víkendu? Nejlepší quiche k snídani, svačině, obědu i k večeři

Foto: Slawomir Fajer, Shutterstock.com

Foto: Slawomir Fajer, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte univerzální pokrm, který můžete servírovat k snídani, obědu i k večeři? Upečte quiche! Vybrali jsme pro vás ty nejlepší, které jsou výtečné hned po vytažení z trouby, ale i po vychladnutí zmizí z talíře během pár chvil.

Článek

Quiche, jinak také slané koláče, mají jednu hlavní výhodu. Zužitkujete do nich vše, co máte doma nebo na co zrovna máte chuť. Ať už zvolíte špenát, sýr nebo maso, po vytažení z trouby se po quichi jen zapráší. Pokud si chcete dopřát pořádný oběd, uvařte k němu bramborovou kaši, ale záleží jen na vaší fantazii. Servírovat je také můžete i po vychladnutí, jako vydatnou svačinu nebo například s lehkým salátem k večeři.

Zeleninová klasika

Dýní je všude dost, cuket ještě také a o řepě ani nemluvě. Proč z této zeleniny ale dělat stále jen polévku. Připravte si koláč!

S masem a s houbami

Není nad to se pořádně najíst. Pokud máte rádi maso a ryby, zde si najdete to své. Ale nezasytí jen pořádná flákota, i houby jsou na to úžasné.

Cibulové hody

Cibule je skvělá surovina. Nestojí moc a je dostupná všude. Po upečení nebo usmažení získá nasládlou chuť, takže do slaných koláčů zapadá perfektně. Dá jim zase trochu jiný rozměr, který si zamilujete.

Zahraniční inspirace

Quiche vládnou světu. Jejich verze najdete ve Švýcarsku, Německu, Itálii, ale staly se i gastronomickou hvězdou korunovace Karla III.

Netradiční, ale přesto skvělé

Když se vám nechce dělat s klasickým koláčem, naslano můžete upéct i buchtu. Nebo zvolit neobvyklé suroviny, jako je zelenina spojená s ořechy.

Neomezujte se jen na slané koláče. Zkuste také jiné pohoštění, jako chlebíčky, sendviče, či pomazánky. Dneska receptům vládne sůl!

Načítám