Hlavní obsah

Tarotoskop na květen: Štíři se zbaví upíra, Střelce zasáhne láska na první pohled

Foto: Pavel_Kostenko, Shutterstock.com

Foto: Pavel_Kostenko, Shutterstock.com

Reklama

Dubnové počasí bylo skutečně aprílové a s ním často kolísá i lidská nálada. Snad se květen přihlásí s větší dávkou slunce a příjemného počasí! Co podle tarotových karet přinese vašemu znamení?

Článek

Květnový úplněk přijde 16., kdy Měsíc na obloze zazáří ve znamení Štíra. To s sebou po zdravotní stránce nese problémy s močovým měchýřem a vůbec celým vylučovacím ústrojím – pozor na dostatek hydratace a vyhněte se prochladnutí.

Po emoční stránce štíří úplněk přinese rozvířené vášně a emoce, rychlé vyšumění a poryvy vzteku, které by jindy možná ani nepřišly. Dejte pozor na to, co říkáte, i jak reagujete, všechno bude vyostřenější a intenzivnější. Co věstí vašemu znamení tarotové karty?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vztahy – Mág: Jenom záříte a přitahujete k sobě lidi z širokého okolí, kteří jsou vámi zcela fascinováni. Dejte pozor, ať toho nezneužíváte. Nikým nemanipulujte, o všem klidně a aktivně jednejte a rozšiřte svou síť známých.

Zdraví – Vůz: Vypadá to, že trochu přeceníte síly a během května vám dojdou. Dostanete se do stavu hlubokého vyčerpání. A to můžete skutečně napravit jen tím, že si doopravdy odpočinete. Tady žádné zkratky nejsou.

Práce – 4 pentakly: Máte nutkavou potřebu mít své jisté, odmítáte riskovat a ze všeho nejdříve si kryjete vlastní záda. Zapracujte na svých úsporách, šetřete, odkládejte si peníze stranou. Budete mít pocit klidu a rezerva se bude jednou hodit.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vztahy – 4 hole: Klíčem k úspěchu vašich vztahů je upřímnost a přímočarost: když se vám něco nelíbí, ozvěte se. Nepřetvařujte se, nic netajte, tak se budete cítit jistě za všech okolností. I lichotivé bílé lži jsou lži, vyhněte se jim.

Zdraví – 2 meče: Neustále odkládáte důležité rozhodnutí. Mějte na paměti, že ačkoli jsou některá rozhodnutí těžká a zákroky nepříjemné, nechat zdravotní problém jen tak „vyhnít“ ničemu neprospěje.

Práce – Páže pentaklů: Dostanete realistickou, dobře ukotvenou nabídku, která vám může změnit život. Připravte si konkrétní podněty a návrhy, buďte si jistí tím, co děláte. Sebevědomí bude v této záležitosti klíčem.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Býky čeká posun v pracovní oblasti. Buďte připravení a mějte realistická očekáváníFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vztahy – Věž: Tato karta znamená nepříliš šťastný měsíc: čekají vás konce a zrady tam, kde byste je nečekali, a také všeobjímající pocit samoty. Osamělí nejste, je to jen přechodné, tak zatněte zuby a vydržte.

Zdraví – Páže pentaklů: Naznačuje zlepšení zdravotního stavu, dobré vyhlídky. Pozor, abyste si příliš nedopřávali a nezahlcovali tělo, střídmost vám rozhodně neuškodí. Karta naznačuje i těhotenství, je-li na pořadu dne.

Práce – 8 pohárů: Přichází chvíle loučení, kdy s těžkým srdcem opustíte projekt, do kterého jste vložili hromadu energie. I to k životu a práci patří a za chyby se bohužel platí. Příště budete poučenější a bezpochyby moudřejší.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vztahy – 2 pentakly: Pozor na přehnanou vrtkavost. Pohráváte si s mnoha možnostmi, tak aby vám všechny neprotekly mezi prsty. Najděte rovnováhu, stabilní bod, a od toho se odpíchněte, nebo budete dál stát na místě.

Zdraví – Blázen: Sami se sebou a se svým tělem teď zacházíte poněkud lehkomyslně, nedbáte na prevenci. Změňte to, než se vám to vrátí. V tomto ohledu bude tento měsíc nevypočitatelný a přihraje vám do cesty něco nečekaného.

Práce – Velekněžka: Dejte na svoji intuici a řiďte se tím, co vám říká ten spolehlivý vnitřní hlas. Také se na pracovním poli zaměřte na sebevzdělávání, posune vás významně kupředu a teď je na něj ten správný čas.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vztahy – Viselec: Věci příliš zaběhly do zajetých kolejí a vy se nudíte. Vaše vztahy stojí na místě, není v nich žádný nový impulz, žádné vzrušení. Buďte jeho nositelem, než vaše vazby uhnijí, to přece nechcete.

Zdraví – Milenci: Tato karta varuje před zdravotními problémy týkající se zdvojených orgánů, jako jsou ledviny, vaječníky nebo třeba plíce. Kromě toho pozor na stravovací návyky, ozdravte jídelníček.

Práce – 7 pohárů: Máte vskutku veliká očekávání – od sebe i od pracovního kolektivu – a to vás ve výsledku paradoxně brzdí. Stůjte nohama na zemi, nečekejte, že vám věci spadnou jen tak do klína, musíte si je odmakat.

Foto: Kristini, Shutterstock.com

Všechna znamení mají v tomto měsíci citlivější močový měchýř a Lvům karty naznačují ještě navíc vyšší riziko týkající se potíží s ledvinami či třeba vaječníkyFoto: Kristini, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vztahy – 4 pentakly: Budete velmi opatrní, nechce se vám riskovat a toužíte po jistotě a stabilitě, bojíte se opuštěnosti. Na svého partnera máte velké nároky, někdy až nepřiměřené, tak pozor, ať ho tím neodeženete.

Zdraví – Svět: Přepadnou vás chmury spojené se stárnutím. Zapomeňte na ně, není proč si dělat vrásky, stárnutí je přirozený proces. Nestresujte se kvůli tomu příliš, využijte to maximálně jako pozitivní motivaci něco dělat.

Práce – 3 poháry: Pracovní kolektiv, ve kterém se nacházíte, vám velmi sedí, rozumíte si. Jedete na stejné vlně, podobně přemýšlíte a užíváte si dobré časy, tak si to zapamatujte, až přijdou ty horší.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vztahy – Rytíř holí: Flirtování vás vždycky bavilo, tímhle jazykem mluvíte plynule. Potkáte někoho, kdo vám pořádně zamotá hlavu, dokonce tolik, že byste mohli snadno učinit chybu. Pobavte se, ale pozor, nic vážného z toho nekouká.

Zdraví – 4 poháry: Měsíc pro vás bude náročný zejména psychicky, hrozí vám chmury a nepříjemné stavy, kdy se vám nic nechce a všechno působí složitě. Nepoddejte se tomu, obklopte se přáteli a vydržte.

Práce – 8 mečů: Máte v sobě vnitřní blok, který vás nutí uzavírat se před okolím – čímž efektivita vaší práce samozřejmě klesá, protože komunikace je v týmu klíčová. Snažte se o pozitivní přístup a otevřete se světu.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vztahy – Královna mečů: Toto je výrazná karta emancipace a osamostatnění. Zbavíte se někoho, kdo vás jen zatěžuje a vysává. Tihle energičtí upíři se umějí dobře schovávat, ale nemějte s nimi slitování. Nejste přece žádná charita.

Zdraví – 7 mečů: Snažíte se něco obejít, zatlouct do země zdravotní problémy, které se hlásí o slovo. Jen si hrajete s ohněm. Nic nepodceňujte a k problémům se postavte čelem, i když vás třeba děsí.

Práce – Síla: Budete muset ukázat, že na práci stačíte také fyzicky – připravte svaly, čeká vás opravdová tělesná námaha. Ukažte vytrvalost i pevnou vůli, nenechte se jen tak něčím odradit a výsledek bude stát za to.

Foto: Kristini, Shutterstock.com

Panny i Váhy by se nad sebou měly zamyslet. Jejich chování jim může přinést velké potíže v současném vztahuFoto: Kristini, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vztahy – Eso holí: Co si myslíte o lásce na první pohled? Věříte na okamžité vzájemné sympatie? Jste-li zrovna single, právě to vás čeká, pokud před tím nezavřete oči. Zadaní jinak nahlédnou na svůj vztah, dodají mu energii a nakopnou ho novým směrem.

Zdraví – 5 mečů: Problematickou partii pro vás představují nohy, konkrétně pozor na problémy s křečovými žilami. Navíc zatoužíte po sladkém a nezdravém jídle, ale nepoddávejte se tomu a zkuste se držet v rozumných mezích.

Práce – 7 pentaklů: Následující období se neobejde bez průtahů a zdržování, všechno se potáhne mnohem déle, než jste čekali. Nedá se s tím nic dělat, chyba není na vaší straně. Zkrátka se jen obrňte a zatněte zuby.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vztahy – 6 pohárů: Budete se intenzivně zabývat vztahem, který sahá daleko do vaší minulosti: vynoří se starý známý. Cítíte se s ním bezpečně a klidně, protože ho dobře znáte a máte pocit, že vás ničím nepřekvapí. To však může být iluze.

Zdraví – Slunce: Žádné zdravotní potíže vás nečekají, tady si můžete oddechnout. Samozřejmě pokud se k sobě budete chovat dobře a celkově zodpovědně, žádné hloupé riskování.

Práce – Vůz: Čeká vás velmi úspěšný měsíc. Budete sice muset napnout všechny síly, ale zároveň vás to dovede k vítězství, na které dlouho čekáte, a vynaložená energie se vám vyplatí. Buďte podnikaví a odvážní, štěstí vám bude přát.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vztahy – 10 mečů: Poslední týdny vynesly na povrch mnoho problémů, které potichu bublají ve vztazích s vašimi nejbližšími. Je potřeba postavit se jim čelem a vyřešit je. A třebaže se vztahy změní, nakonec budou kvalitnější.

Zdraví – 2 hole: S vaším zdravím to bude trochu jako na houpačce: jeden den se budete cítit skvěle, druhý už tolik ne. Pracujte na své imunitě a nepřetěžujte se, teď není čas na velké sportovní výkony, ale na posílení organismu.

Práce – 3 pentakly: Pracujete pilně a odhodlaně a výsledky se začínají sice pomalu, ale jistě dostavovat. Získané znalosti a kvalifikace vám přinesou odměnu, pochvalu či povýšení, jen tak dál!

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vztahy – Král pentaklů: Obklopili jste se zajímavými lidmi, další vztahy nijak aktivně nevyhledáváte, nepotřebujete se nově přátelit ani si hledat drahou polovičku. A na tom není nic špatného, pokud se tak cítíte dobře.

Zdraví – 8 holí: Sportujte, sportujte a sportujte, tím svému zdraví prospějete vůbec nejlépe. Pravidelná procházka či běh nadělají zázraky, poděkuje vám tělo i posílená imunita.

Práce – 5 holí: Připravte se na „souboj“, budete muset ukázat, co ve vás je a že si svoje místo opravdu zasloužíte. Že jste nejlepší kandidát. Nedržte se zpátky, předveďte se v plné parádě.

Květen je měsíc lásky. Žádnou nemáte? Tak si ji přičarujte. Jak získat lásku pomocí magie uzlů?

Reklama

Související témata:

Načítám