Hlavní obsah
3,2
(119)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Co by to bylo za léto bez cukety! Jestli ji sami pěstujete nebo dostáváte pravidelně výslužku od někoho známého, vymýšlet z ní pořád nové a nové pokrmy není nic jednoduchého. Zkuste ji tentokrát zapéct se sýrem.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 20 × 30 cm
Cuketové závitky
  • 2 ks cukety
  • 1 kelímek ricotty
  • 1 ks mozzarelly
  • 150 g rajčatové passaty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Očistěte cukety a pomocí škrabky nebo struhadla zvaného mandolína je nakrájejte na tenké podlouhlé plátky. Ty pak nasolte a nechte na papírové utěrce minimálně 5 minut vypotit.

02.

Mezitím v míse promíchejte ricottu s pepřem, solí, sušeným česnekem a sušenou bazalkou.

03.

Zapékací mísu o velikosti 20x30 cm vytřete olivovým olejem a 4 lžícemi rajčatové passaty.

04.

Cuketu, která pustila vodu, osušte. Na každý plátek cukety naneste k jednomu kraji lžící ricottovou náplň a zarolujte. Cuketové ruličky následně naskládejte do zapékací formy a přelijte zbytkem rajčatové passaty. Poklaďte kousky mozzarelly.

05.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C 10 minut pod alobalem. Poté alobal odstraňte a dopečte ještě 5 minut dozlatova. 

Foto: Viktorie Hrazdílková

Cuketa má v kuchyni mnoho využití a tato verze zapečené cukety s ricottou a mozzarellou chutná skvěleFoto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte naše další recepty na zapečená jídla  třeba francouzské brambory nebo italské zapečené cannelloni. A jestli máte dost cuket, zkuste i některé z dalších receptů.

Související témata:

Načítám