Hlavní obsah

Cuketové závitky s ricottou

Hodnocení:
(94)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Co by to bylo za léto bez cukety! Jestli ji sami pěstujete nebo dostáváte pravidelně výslužku od někoho známého, vymýšlet z ní pořád nové a nové pokrmy není nic jednoduchého. Zkuste ji tentokrát zapéct se sýrem.

Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 20 × 30 cm
Cuketové závitky
  • 2 ks cukety
  • 1 kelímek ricotty
  • 1 ks mozzarelly
  • 150 g rajčatové passaty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • pepř
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Očistěte cukety a pomocí škrabky nebo struhadla zvaného mandolína je nakrájejte na tenké podlouhlé plátky. Ty pak nasolte a nechte na papírové utěrce minimálně 5 minut vypotit.

Krok 2: Mezitím v míse promíchejte ricottu s pepřem, solí, sušeným česnekem a sušenou bazalkou.

Krok 3: Zapékací mísu o velikosti 20x30 cm vytřete olivovým olejem a 4 lžícemi rajčatové passaty.

Krok 4: Cuketu, která pustila vodu, osušte. Na každý plátek cukety naneste k jednomu kraji lžící ricottovou náplň a zarolujte. Cuketové ruličky následně naskládejte do zapékací formy a přelijte zbytkem rajčatové passaty. Poklaďte kousky mozzarelly.

Krok 5: Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C 10 minut pod alobalem. Poté alobal odstraňte a dopečte ještě 5 minut dozlatova. 

Foto: Viktorie Hrazdílková

Cuketa má v kuchyni mnoho využití a tato verze zapečené cukety s ricottou a mozzarellou chutná skvěle

Vyzkoušejte naše další recepty na zapečená jídla  třeba francouzské brambory nebo italské zapečené cannelloni. A jestli máte dost cuket, zkuste i některé z dalších receptů.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek