Hlavní obsah

Tarotoskop na květen

Foto: Pavel_Kostenko, Shutterstock.com

Foto: Pavel_Kostenko, Shutterstock.com

Reklama

Jakkoli tomu počasí s nízkými teplotami příliš nenapovídá, už je tady květen, měsíc lásky! Co přináší v oblasti vztahů, práce a zdraví právě vašemu znamení?

Článek

Koncem května, konkrétně 26., zazáří na nebi Měsíc v úplňku, a to ve znamení Střelce. To znamená, že byste měli omezit alkohol, protože tenhle úplněk ovlivňuje zejména játra. A taky se pořádně protahujte, po zdravotní stránce hrozí víc než kdy jindy ztuhlost a bolest zad po dlouhém sezení. Kromě toho Střelec zamíchá s vaším sebeovládáním: s lidmi kolem sebe budete jednat daleko ostřeji ve stylu co na srdci, to na jazyku. Tak pozor, abyste neřekli něco, co byste nemohli vzít zpátky.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vztahy – Královna mečů: Karty předpovídají osamělost, která však nemusí být negativní – znamená i osamostatnění a emancipaci, uvědomění vlastní hodnoty. Naučíte se fungovat jako samostatná jednotka, najdete svou sílu.

Zdraví – 7 mečů: Snažíte se něco obejít, zatlouct do země zdravotní problémy, které se hlásí o slovo. Nedělejte to, ony stejně dřív nebo později vyplují na povrch. Postavte se jim čelem.

Práce – 10 pentaklů: V práci jde všechno jako na drátkách, věci běží v zaběhlých kolejích a vy přesně víte, co a jak. Máte jistotu, solidní základ a stabilitu, což je víc, než mnozí v dnešní době mohou říct.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vztahy – Slunce: Čeká vás nový začátek – ať už to je obnovený vztah s někým z minulosti, nový romantický vztah, nebo napravený konflikt v rodině. Máte se na co těšit, tak si chvíle štěstí užívejte.

Zdraví – Poustevník: Vaše psychické zdraví poslední dobou trpí, stahujete se do sebe a odstřihujete ty, kdo vám chtějí pomoci. Prolomte melancholii a natáhněte se pro hozené lano, které vás z toho vytáhne.

Práce – 2 poháry: Těšte se na nové spolupráce i zajímavé kontakty. Připravte se na dohadování a vyjednávání, které by mělo většinou dopadnout ve váš prospěch, stačí jen špetka sebevědomí.

Foto: Leszek Glasner, Shutterstock.com

Berani záměrně přehlížejí své zdravotní problémy a Býky trápí melancholieFoto: Leszek Glasner, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vztahy – 6 holí: Čeká vás poznávání nových tváří, které se můžou stát důležitou součástí vašeho života. Všechny dlouhodobé vztahové problémy, které řešíte, utichnou – minimálně dočasně.

Zdraví – Královna pentaklů: Použijte zdravý rozum, a pokud vás něco zdravotně trápí, řešte to hned a na nic nečekejte. Zaměřte se i na racionalizaci jídelníčku a najděte rovnováhu mezi zdravím a potěšením.

Práce – 7 holí: Čekají vás chvíle, kdy se budete muset obhájit, zachovat se asertivně a stát si za svým. Je to zkouška. Ukažte, že víte, co děláte, a že se rozhodujete podloženě. Nenechte se zviklat.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vztahy – Síla: Nic vás nezastaví, a pokud po někom zatoužíte, uděláte první krok. Měsíc se ponese ve znamení vášně a odhodlání, kdy si půjdete za svým a zkusíte své šance. Na tom není nic špatného!

Zdraví – 9 pohárů: Zaklepejte na dřevo, květen bude bezproblémový. I díky předchozí péči jste jako rybička a vaše zdravotní potíže budou minimální. Vychutnávejte si rozkvetlé jaro v plné síle.

Práce – Eso pentaklů: Život vám předhodí do cesty nové šance a je jen na vás, zda je zvládnete využít. Impulzů a nápadů je kolem vás i ve vaší hlavě dost, tak naberte síly a hurá do toho.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vztahy – Král holí: Někdo vás okouzlí a naprosto vám vezme dech. Pozor ale, tahle osoba vidí jen vlastní ego. A ačkoli se bude zdát, že je tu jen pro vás a vaše dobro, byl by velký omyl jí věřit.

Zdraví – Věž: Příliš se fyzicky i duševně přetěžujete a chcete toho od sebe moc. Riskujete a sami se tlačíte do extrémní situace. Změňte životosprávu a celkové chování k svému tělu, než bude pozdě.

Práce – 3 meče: Čeká vás zklamání a zcela nečekaný krach důležitého projektu. Nebude to nejsnazší období, ale ve výsledku vás dost posílí a pomůže vám nahlédnout věci z nového úhlu.

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Raky nic nezastaví. Jestli je v květnu někdo okouzlí, půjdou si tvrdohlavě za svým. I Lvi budou okouzleni, ale ti by měli být raději zdrženlivíFoto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vztahy – Eso pentaklů: Přichází pro čas plodnosti. Jestli usilujete o potomstvo, vrhněte se na to, mělo by se zadařit! Dále vám karty věští smyslnost, zamilovanost a velmi příjemné časy, užijte si je.

Zdraví – Páže pentaklů: Karta naznačuje zlepšení zdravotního stavu, dobré vyhlídky. Pozor, abyste si příliš nedopřávali, střídmost vám rozhodně neuškodí. Kromě toho však budete jako rybička.

Práce – 7 pentaklů: Tento měsíc se neobejde bez průtahů a zdržování, všechno se potáhne mnohem déle, než jste čekali. Je před vámi jedna velká zkouška trpělivosti, připravte si nervy jako z oceli.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vztahy – 4 hole: Květen bude velmi poklidný – možná až trochu nudný, ale to vztahu nijak neškodí. Ponesete se na vlnách obyčejného štěstí, problémy přebolí, všechno pošlape, jak má.

Zdraví – Milenci: Hrozí vám zdravotní problémy týkající se zdvojených orgánů, jako jsou ledviny, vaječníky nebo třeba plíce. Kromě toho pozor na stravovací návyky, ozdravte a odlehčete jídelníček.

Práce – Velekněžka: Dejte na intuici a řiďte se tím, co vám říká spolehlivý vnitřní hlas. Na pracovním poli se zaměřte na sebevzdělávání, posune vás významně kupředu a teď je na něj ten správný čas.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vztahy – 2 pentakly: Pozor na přehnanou vrtkavost. Pohráváte si s mnoha možnostmi, tak aby vám všechny neprotekly mezi prsty. Hledejte rovnováhu, stabilní bod, a od něj se odpíchněte, nebo budete dál stát na místě.

Zdraví – Smrt: Udělejte radikální změny v životosprávě, jinak vás čekají problémy. Opřete se do toho, co si už dlouho slibujete, pusťte se do cvičení, lépe jezte, pečujte o sebe. Začít se dá vážně kdykoli.

Práce – 2 meče: Uvízli jste na mrtvém bodě. Jakkoli vás mrzí vynaložená energie, která přijde vniveč, nedá se nic dělat. Je čas věci rozseknout, abyste se mohli vydat dál, novým směrem.

Foto: Elnur, Shutterstock.com

Štíry i Lvy čekají nepříjemnosti v práci. Ale nakonec dokážou nezdary proměnit v nový začátekFoto: Elnur, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vztahy – 4 hole: Vaše vztahy teď potřebují otevřenost a upřímnost – díky tomu budou vzkvétat a harmonicky se vyvíjet. Nepřetvařujte se a nic netajte, tak se budete cítit dobře a jistě ve své kůži.

Zdraví – Ďábel: Jste v pokušení se na všechno vykašlat, hodit za hlavu cvičení, zdravou stravu i psychohygienu. Nedělejte to, právě tyhle věci vás drží nad vodou. Nastavte si rituály, které vás ukotví.

Práce – Král mečů: Budete zaměstnáni hlavně intelektuálně: prokažte schopnost zhodnotit svůj výkon, dát zpětnou vazbu, hodit na něco kritické oko. Ukažte svůj přehled a předvídavost, buďte připraveni.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vztahy – Královna pohárů: Citově se nacházíte ve velmi dobrém, bezpečném rozpoložení. Obklopili jste se lidmi, kterým na vás záleží, starají se o vás a vy o ně. Držte je u sebe, tahle podpůrná síť přátel je nedocenitelná.

Zdraví – Císařovna: Překypujete zdravím a cítíte se nejlépe za dlouhou dobu. Veškerá únava, útlum, bolesti, to všechno je pryč, jako by neduhy rozpustilo jarní slunce. Budete zkrátka plní síly.

Práce – Král pohárů: Nejdále vás dostane slušné a kultivované jednání. Netlačte se kupředu hlava nehlava, držte se v pozadí, vše dobře promýšlejte a jednejte s elegancí a rozvahou. Přinese to ovoce.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vztahy – Eso pohárů: Budete se cítit naplnění, zvláště co se týká milostného vztahu. Karty naznačují i početí dítěte, pro nezadané začátek nového a důležitého vztahu, který je nasměruje novou cestou.

Zdraví – Blázen: Čeká vás překvapení. Může jít jak o neplánované těhotenství, tak třeba úraz nebo náhlou nemoc. Nic s tím nenaděláte, buďte připraveni na všechno. A nezanedbávejte prevenci.

Práce – 5 holí: Čeká vás tvrdě konkurenční prostředí a boj o místo. Napněte síly, tento měsíc bude opravdu důležitý, tak se nedržte zpátky a ukažte světu všechno, co ve vás je.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vztahy – 5 pentaklů: Přicházejí zásadní změny, po kterých nezůstane kámen na kameni. O někoho důležitého přijdete, zabolí to, ale nenechte se srazit na kolena. Zatněte zuby a vydržte, nic jiného se dělat nedá.

Zdraví – Mírnost: Jak praví název karty, držte se zkrátka a zmírněte všechny škodlivé zlozvyky, kterým jste se oddali koncem roku. Buďte na sebe mírní, pečujte o své tělo i mysl – zaslouží si to.

Práce – 2 meče: Sužují vás pochyby, které vás bohužel zdržují a vážou na jedno místo. Zbavte se syndromu podvodníka, vy přece víte, co dělat. Rozhodnutí musí padnout a je jen na vás!

Reklama

Načítám