Hlavní obsah

Odhalené bradavky v růžové róbě, nohy i těhotenské bříško v černé. Nejslavnější šaty roku 2022

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také se těšíte na všechny velkolepé róby, které si hvězdy obléknou v nadcházejících měsících? Ale ani končící rok 2022 nebyl na zajímavé módní okamžiky skoupý a zaslouží si alespoň malou módní rekapitulaci. O kterých šatech se letos mluvilo nejvíc a proč?

Článek

Než se v letopočtu změní dvojka na trojku, pojďme si připomenout největší módní momenty roku. Čí šaty vyvolaly nejvášnivější debaty?

Šaty po Marilyn Monroe

Model, který si na Met Gala oblékla Kim Kardashian, se rozebíral doslova do poslední nitky. Po akci se totiž vyrojily kritické komentáře, podle nichž měla hvězda proslulou róbu poškodit. To ale nejslavnější Kardashianka rázně popřela a vysvětlila, že originál měla na sobě sotva pár minut. V původních šatech, v nichž Marilyn Monroe zpívala americkému prezidentovi, se jen prošla po červeném koberci a hned se převlékla do jejich repliky. A neváhala se proto odbarvit na blond!

Foto: Profimedia.cz

Tyto šaty vzbudily poprask už podruhé. Po Marilyn Monroe si je oblékla Kim Kardashian, která je měla pouze zapůjčené od současného majiteleFoto: Profimedia.cz

Nevěsta JLo

Poprvé to k oltáři nedotáhli a na poslední chvíli svatbu odvolali, svého dne D se ale přece jen dočkali. I když o osmnáct let později. Jennifer Lopez, která letos v srpnu řekla ano už počtvrté, si na obřad v Las Vegas vzala jednoduché šaty značky Alexander McQueen. S Benem Affleckem si poté užila ještě druhou svatbu – a tu pojali ve velkém. Nevěsta si postupně oblékla troje svatební šaty z módního domu Ralph Lauren: můžete si je prohlédnout v instagramovém videu níže.

Foto: Profimedia.cz

Uličkou nevěsta kráčela v pohádkových šatech se stojáčkem a vlečkou a ve svatební den se převlékla do dalších dvou šatů z dílny Ralpha LaurenaFoto: Profimedia.cz

Adele ve formě

Koncem loňského roku všichni probírali Adele, jíž se podařilo shodit více než 40 kilogramů. Hlady ale zpěvačka rozhodně netrpěla – podle svých slov se začala především hodně hýbat a v karanténě s trenérem cvičila i třikrát denně. Když pak letos v únoru přišla na předávání cen britské populární hudby v černých sametových šatech Armani Privé, všem přítomným spadla brada. A posbírala u toho rovnou tři ceny: za interpreta, album i písničku roku – tou se stala Easy on Me.

Foto: Profimedia.cz

Když se Adele objevila na červeném koberci, vyhledávání (a nakupování) černých sametových šatů raketově vzrostlo. Náhoda? Nemyslíme siFoto: Profimedia.cz

Těhotná Rihanna

Letos v lednu Rihanna prozradila, že je těhotná, a dodala, že v módní sekci pro nastávající maminky ji rozhodně nikdo neuvidí. Fanouškům poté poctivě servírovala jeden těhotenský outfit za druhým a na prstech jedné ruky by se dalo spočítat, kolikrát přitom měla břicho zakryté. Jejím nejodvážnějším módním počinem byla průsvitná košilka, ve které vyrazila na pařížskou přehlídku značky Dior: kompletně odhalovala zpěvaččino spodní prádlo. V květnu se jí a partnerovi ASAP Rockymu narodil roztomilý syn, jeho jméno ale rodiče zatím nezveřejnili.

Foto: Profimedia.cz

Rihanna strávila většinu těhotenství polonahá. Na přehlídku Dior vyrazila rovnou ve spodním prádleFoto: Profimedia.cz

Odvážný krok Florence Pugh

Za novou hvězdu červeného koberce lze označit tuto mladou britskou herečku. Hlavní hrdinka letošního thrilleru To nic, drahá vynesla spoustu krásných modelů včetně transparentních šatů Valentino v trendy odstínu hot pink, ovšem její rozhodnutí vynechat spodní prádlo vyvolalo smíšené reakce. Hejtrům pak herečka poslala vzkaz, ve kterém vyzývala k respektu k ženám a obecně tělům, ať už vypadají jakkoli. Hlasitě ji podpořila i režisérka filmu Olivia Wilde, která bojuje za osvobození bradavek.

Foto: Profimedia.cz

Florence Pugh počítala s tím, že její rozhodnutí odložit podprsenku vyvolá debatu, nečekala ale, kolika pohrdavých komentářů se dočká jen proto, že má drobnější ňadraFoto: Profimedia.cz

(Po)odhalená Julianne Moore

Letní filmový festival v Benátkách představuje zaručený zdroj dechberoucích rób. I letos jich bylo na zdejším červeném koberci k vidění dost a dost, jedna hvězda však zářila jasněji než ostatní. Svým dokonalým pojetím nahých šatů svět ohromila Julianne Moore, od které by se mohly její mladší kolegyně učit.

Foto: Profimedia.cz

Flitrované šaty s pláštěm jsou od značky Valentino, a přestože měly průsvitnou sukni, nepůsobily ani náznakem lacině. Bravo!Foto: Profimedia.cz

Štědrá Lizzo

Lizzo je všude plno – a tím nenarážíme na její postavu, ale módní volby. Zpěvačka se vyžívá v extravaganci a obřích šatech – a oblékla si je i na předávání cen Emmy. Na akci vyrazila v překrásné tylové róbě návrháře Giambattisty Valliho a sklidila samou chválu. Model si zamilovala i básnířka Aurielle Marie, která se na internetu svěřila, že byla pozvána do společnosti, ale jako „velká holka“ nemůže najít správné šaty. A povzdechla si, že by dala všechno na světě za ty, které měla na sobě Lizzo… Jako zázrakem se její video dostalo až ke zpěvačce a ta neváhala a šaty šťastné fanynce poslala. Místo červených, které se prý během večera zatrhly, jí věnovala fialové, v nichž vystupovala v roce 2019.

Foto: Profimedia.cz

Nikdo neumí nosit obří šaty tak jako Lizzo. A ta se o svou módní sbírku navíc neváhá podělit!Foto: Profimedia.cz

(Módní) kauza Radky Třeštíkové

Největší haló se u nás odehrálo kolem karlovarského outfitu Radky Třeštíkové, na jejíž účet si zavtipkoval i grafik Tomáš Břínek alias TMBK. Spisovatelka je v dokonalé kondici a v podprsenkovém topu vypadá skvěle, bohužel se ale dost sekla v úsudku, jestli je podobný outfit vhodný na červený koberec. Na zahájení festivalu panuje dress kód black tie, který vyžaduje dlouhé večerní šaty… A přestože se za jeho porušení později omluvila, její „ubrusová“ sukně už žila vlastním životem.

Foto: Profimedia.cz

Takový scénář si asi nepředstavovala – spisovatelka Radka Třeštíková sklidila za svůj karlovarský outfit kritikuFoto: Profimedia.cz

Načítám