Hlavní obsah
2,8
(92)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Aktualizováno

Chcete si pochutnat na lehkém a svěžím jídle bez masa? Vyzkoušejte cuketové placičky. S quinoou, sýrem i bylinkami chutnají skvěle!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Placičky
  • 1 ks cukety
  • 1 hrnek quinoy
  • 150 g sýru feta
  • 1 ks vejce
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
Dip
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Nejdříve si připravte dip. Zakysanou smetanu vyklopte do misky. Přidejte k ní prolisovaný česnek, otrhané lístky tymiánu, sůl a pepř. Promíchejte a hotový dip uložte do chladu.

02.

Quinou uvařte podle návodu a nechte ji vychladnout. Cibuli nasekejte nadrobno, na másle ji opečte dozlatova a také nechte zchladnout. Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle. Vložte ji do mísy a přidejte k ní vychladlou cibuli, quinou, vločky, rozšlehané vejce, nadrobno nasekanou petrželku a rozdrobený sýr. 

03.

Směs důkladně promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Se solením to nepřehánějte, sýr je dost slaný. Hotovou směs nechte asi půl hodinky odpočinout. Poté z ní vytvarujte placičky a obalte je v hladké mouce.

04.

Připravené placičky vkládejte do pánve s rozpáleným olejem a osmažte z obou stran dozlatova. Po usmažení je pokládejte na ubrousky, aby z nich odsáli přebytečný tuk. 

05.

Hotové placičky podávejte s vychlazeným dipem. Skvěle budou chutnat s bramborovou kaší nebo je můžete použít jako zeleninový burger

Reklama

Související témata:

Načítám