Hlavní obsah

Cuketové placičky s quinoou a fetou

Hodnocení:
(82)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Chcete si pochutnat na lehkém a svěžím jídle bez masa? Vyzkoušejte cuketové placičky. S quinoou, sýrem i bylinkami chutnají skvěle!

Ingredience pro:
4 porce
Na placičky
  • 1 cuketa
  • 1 hrnek quinoy
  • 150 g fety
  • 1 vejce
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 lžíce petrželky
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka na obalování
  • olej na smažení
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
Na dip
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Nejdříve si připravte dip. Zakysanou smetanu vyklopte do misky. Přidejte k ní prolisovaný česnek, otrhané lístky tymiánu, sůl a pepř. Promíchejte a hotový dip uložte do chladu.

Krok 2: Quinou uvařte podle návodu a nechte ji vychladnout. Cibuli nasekejte nadrobno, na másle ji opečte dozlatova a také nechte zchladnout. Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle. Vložte ji do mísy a přidejte k ní vychladlou cibuli, quinou, vločky, rozšlehané vejce, nadrobno nasekanou petrželku a rozdrobený sýr. 

Krok 3: Směs důkladně promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Se solením to nepřehánějte, sýr je dost slaný. Hotovou směs nechte asi půl hodinky odpočinout. Poté z ní vytvarujte placičky a obalte je v hladké mouce.

Krok 4: Připravené placičky vkládejte do pánve s rozpáleným olejem a osmažte z obou stran dozlatova. Po usmažení je pokládejte na ubrousky, aby z nich odsáli přebytečný tuk. 

Krok 5: Hotové placičky podávejte s vychlazeným dipem. Skvěle budou chutnat s bramborovou kaší nebo je můžete použít jako zeleninový burger

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama