Hlavní obsah

Osvobozené bradavky Olivie Wilde, zbytečné sako Julie Roberts aneb To nejlepší z galavečera

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Celebrity znovu stály před otázkou, co si vezmou na sebe. V Los Angeles se totiž konal druhý ročník Academy Museum Gala, který oslavuje umění a filmy. Červený koberec sice nahradil šedý, o nákladné róby ale nouze rozhodně nebyla. Kdo svým outfitem překvapil nejvíc?

Článek

Včerejšek patřil akci pořádané v Akademickém muzeu filmů (Academy Museum of Motion Pictures), které bylo otevřeno vloni v Los Angeles. Galavečer je spojený se slavnostní večeří, předáním několika cen a získáváním financí na chod muzea a nevyhýbá se mu srovnání s již tradičním Met Gala. To je víc zaměřené na vysokou módu a tematické kostýmy, muzejní gala má dress code jednodušší a omezuje se jen na black tie, tedy večerní šaty a formálnější oblečení. Jak se ho jednotlivé hvězdy ujaly?

Olivia Wilde (38)

Herečka a režisérka, jejíž film To nic, drahá (2022) můžete právě vidět v kinech, si oblékla šaty francouzského návrháře Alexandra Vauthiera (50). Jakkoli je tato róba velkolepá, víc než o tom, co na sobě herečka měla, se mluvilo o tom, co neměla: vykašlala se totiž na zakrývání bradavek a podpořila tak hnutí Free the nipple, bojující za jejich osvobození. Herečka má pocit, že je ženské tělo zbytečně stigmatizováno, a jako dvojnásobná máma, která kojila své děti, nechápe proč. Nově se objevila také na titulní straně Elle, kde ale musela mít bradavku přelepenou srdíčkem.

Foto: Profimedia.cz

Podle Olivie Wilde je úsměvné, že svět znepokojuje něco tak přirozeného, jako jsou ženská prsa a bradavkyFoto: Profimedia.cz

Kaia Gerber (21)

Průsvitné šaty si na akci vzala i úspěšná modelka se skvěle namíchanými geny, jejíž maminkou je supermodelka 90. let Cindy Crawford (56). Brunetka, která momentálně randí s hercem Austinem Butlerem (31), novým Elvisem, dává v soukromí přednost oversized kouskům, a svou módní volbou tak trochu překvapila. Na druhé straně – kdo jiný by měl obléknout podobné šaty?

Foto: Profimedia.cz

Kaia Gerber sáhla po modelu značky Alaïa, který se objevil v nové jarní kolekci pro rok 2023Foto: Profimedia.cz

Selena Gomez (30)

Bývalá Disney star přišla v obleku Giorgio Armani, který doplnila šperky Cartier. Ale ani ty outfit nedostaly z kolonky „neurazí, nepotěší“. Kalhotový kostým je skvělá volba, ale hvězda by si zasloužila něco propracovanějšího – třeba jako Sharon Stone (64), která oblékla černý oblek s parádní aplikací. Přestože zpěvaččin módní výběr nijak nevyčníval, mluvilo se o ní ve velkém. Na akci totiž oficiálně skončila studená válka s modelkou Hailey Bieber, manželkou její bývalé lásky Justina Biebera (28). Mladé dámy se spolu vyfotily a učinily tak přítrž drbům, jak jedna druhé nemůže přijít na jméno.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Selena Gomez vsadila na klasiku – možná až zbytečně střízlivouFoto: Profimedia.cz

Hailey Bieber (25)

Tahle modelka platí za módní ikonu a ani snad není možné si vzpomenout na moment, kdy by vypadala jinak než bezchybně. Šaty z jarní kolekce značky Saint Laurent jsou přesně v jejím stylu a nutí k opětovnému prohlížení.

Foto: Profimedia.cz

Hailey Bieber získala palec nahoru za šaty i za vstřícné gesto s manželovou expřítelkyníFoto: Profimedia.cz

Eiza González (32)

Mexická herečka a zpěvačka se odklonila od všudypřítomných tmavých barev. V červených šatech s oranžovým podtónem doslova zářila a pomohla tomu nejen její dokonalá postava, ale i flitry, jimiž byl model posetý. Na krku měla navíc honosný náhrdelník Bulgari, který by se mohl zdát na první dobrou přebytečný, v rámci celku ale fungoval skvěle.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Eiza González si vypůjčila šaty od návrháře LaQuana Smitha (34)Foto: Profimedia.cz

Julia Roberts (54)

Hvězdná herečka může trendy ignorovat – za dlouhá léta strávená v Hollywoodu už dávno zjistila, co jí sluší. Nejspíš proto si večer převzala cenu s podtitulem Icon, tedy ikona, kterou jí do rukou vložil herecký kolega George Clooney (61). Momentálně je můžete spolu vidět v kinech v romantické komedii Vstupenka do ráje (2022).

Foto: Profimedia.cz

Julia Roberts si oblékla černé korzetové šaty s košilí vespod od návrháře Thoma Browneho (57). Škoda jen, že za celou dobu pózování neodložila oversized sakoFoto: Profimedia.cz

Amal Clooney (44)

Právnička a žena George Clooneyho přišla na večírek v šatech odstínu pistáciové zmrzliny. Korzetový vršek je doplněný dlouhou plisovanou sukní a pochází z dílny módního domu Del Core, za kterým stojí návrhář Daniel Del Core (32). Amal Clooney zkrátka umí!

Foto: Profimedia.cz

Významná právnička Amal Clooney po boku svého hvězdného manželaFoto: Profimedia.cz

Alexandra Daddario (36)

Americká herečka, kterou jste mohli vidět například v minisérii Bílý lotos (2021), se oblékla do modelu z módního domu Christian Dior a jeho zajímavě řešený dekolt bohatě nahrazoval šperk. A ačkoli zvolila opačnou siluetu než spousta jejích kolegyň, vypadala fantasticky.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Alexandra Daddario přišla v trochu netypickém modeluFoto: Profimedia.cz

Jessica Chastain (45)

Americká herečka, která po dvou nominacích letos konečně získala Oscara za film Očima Tammy Faye (2021), na akci pózovala v šatech s květinami značky Oscar de la Renta. Šperky si k nim nepůjčovala, model měl přidaný lehký plášť, který roli doplňku hravě nahradil.

Foto: Profimedia.cz

Jessica Chastain si prodloužila letní sezonu a oblékla se do květinFoto: Profimedia.cz

Glenn Close (75)

Hvězda s velkým H, která stále hraje (v příštím roce se objeví ve filmu Brothers), přišla s úsměvem na rtech a v šatech osázených flitry od značky Erdem. A my jí tleskáme za odvahu a chuť nosit i ve zralém věku tak efektní kousky.

Foto: Profimedia.cz

Na galavečírku zazářila i herečka Glenn CloseFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám