Hlavní obsah
3,0
(231)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Brzy ráno vyrazíte na houby, a když se před polednem vrátíte s plným košíkem, býváte asi pořádně hladoví. Smaženici protentokrát odložte a pusťte se do úžasných houbových knedlíků. Jsou hotové za chvilku!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Knedlíky
  • 4 hrsti čerstvých hub
  • 1 lžička soli a pepře
  • rostlinný olej
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 ks vejce
  • 3/4 hrnku mléka
  • 4 ks rohlíku
  • 2 utřené stroužky česneku
Cibulka
  • 1 ks cibule
  • 1 díl oleje
Článek

Postup

01.

Houby nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete a na troše oleje restujte, dokud se neodpaří všechna přebytečná tekutina.

02.

Mezitím si připravte základ na knedlíky. Promíchejte mouku, trochu soli, vejce a mléko a vypracujte těstíčko. Dejte ho chvíli odležet, aby se rozvinuly vlastnosti lepku a těstíčko hezky drželo pohromadě.

03.

Než se těstíčko odleží, nechte zchladnout houby a rohlíky nakrájejte na kostičky. Nakonec houby, rohlíky a utřený česnek vmíchejte do těstíčka.

04.

V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody nebo si připravte parní lázeň (na dno kastrolu nalijte vodu, na ni dejte pařáček a vodu přiveďte k varu). 

05.

Z těsta tvarujte knedlíky velikosti pěsti. Podle potřeby si ruce pomoučněte, aby se knedlíky tolik nelepily. Vkládejte je do vroucí vody (resp. na pařáček) a vařte asi 10 minut (v páře to trvá o trošku déle, asi 15 minut). Když vyplavou, jsou hotové.

06.

Než se knedlíky uvaří, nakrájejte cibuli na čtvrtkolečka a osmažte ji ve vyšší vrstvě oleje. Když začne zlátnout, odstavte ji z plotny a nechte dojít – bude tak krásně zlatá. Jak usmažit cibulku dozlatova?

07.

Hotové knedlíky podávejte s osmaženou cibulkou a přelité trochou oleje ze smažení. Jako příloha je ideální salát.

Až se pak vrhnete na zbytek nasbíraných hub, pamatujte, že i jejich zpracování má svá pravidla. A na večeři si uvařte třeba houbovou kulajdu.

Reklama

Načítám