Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Dýňové latté je zpět! Populární sezonní nápoj z ještě populárnější kavárny lze jednoduše připravit i doma. Výhodou je, že velikost i to, jak moc bude sladké, můžete přizpůsobit svým aktuálním potřebám i náladě. Vyzkoušejte voňavé dýňové latté podle snadného receptu.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 hrnek
  • 150 ml kávy
  • 100 ml mléka
  • 40 g dýně
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 špetka skořice
  • 1 špetka mleté vanilky
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky perníkového koření
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
Článek

Milujete dýňové latté nebo byste ho chtěli vyzkoušet, ale to v kavárnách vám přijde příliš sladké, velké a hlavně drahé? Udělejte si ho doma podle jednoduchého receptu.

Postup

01.

Do vyšší šlehací nádoby dejte kávu, mléko, dýňové pyré a javorový sirup (pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte víc podle chuti). Dále ochuťte trochou vanilky a dalším kořením podle rozpisu.

Tip: Dýňové pyré připravíte jednoduše tak, že dýni uvaříte či upečete doměkka a poté rozmixujete. Také si můžete namíchat domácí perníkové koření.

02.

Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnku či do sklenice nalijte rozmixovanou směs a podávejte se šlehačkou a skořicí.

Dýně si rozumí se sladkou chutí, je skvělá v kombinaci s perníkem, zakysanou smetanou i tvarohem a ořechy. Zkuste některý z našich nejlepších dýňových receptů!

Reklama

Načítám