Článek
Milujete dýňové latté nebo byste ho chtěli vyzkoušet, ale to v kavárnách vám přijde příliš sladké, velké a hlavně drahé? Udělejte si ho doma podle jednoduchého receptu.
Postup
01.
Do vyšší šlehací nádoby dejte kávu, mléko, dýňové pyré a javorový sirup (pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte víc podle chuti). Dále ochuťte trochou vanilky a dalším kořením podle rozpisu.
Tip: Dýňové pyré připravíte jednoduše tak, že dýni uvaříte či upečete doměkka a poté rozmixujete. Také si můžete namíchat domácí perníkové koření.
02.
Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnku či do sklenice nalijte rozmixovanou směs a podávejte se šlehačkou a skořicí.
Dýně si rozumí se sladkou chutí, je skvělá v kombinaci s perníkem, zakysanou smetanou i tvarohem a ořechy. Zkuste některý z našich nejlepších dýňových receptů!