Hlavní obsah

Princova nevěra a anorexie vévodkyně: co se všechno psalo o Kate a Williamovi

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jejich svatbou žil v dubnu 2011 nejen každý královský fanoušek, ale doslova celý svět. Britský následník trůnu si bral svou školní lásku. On zdědil to nejlepší ze svých rodičů, ona s noblesou zapadla do královské rodiny. Všichni věřili, že korunu čekají lepší časy. Ani jim se však drby nevyhnuly.

Článek

V těchto dnech slaví princ Williamvévodkyně Kate výročí sňatku a nutno říct, že tvoří dvojici, na kterou je nejen radost pohledět, ale je na ni také spoleh. Působí elegantně a uvolněně, jsou oblíbení a královna jim důvěřuje. Navíc jsou usměvavými rodiči tří roztomilých dětí, o kterých rádi mluví a snaží se jim dopřát co nejklidnější dětství. Kdy se i oni dva dostali na přední stránky bulvárních médií?

Kate a anorexie

Vévodkyně a její štíhlá postava nedají veřejnosti ani médiím spát – často se spekuluje o její anorexii. Obavy panovaly v době před svatbou, kdy držela Dukanovu dietu a byla až vyzáblá. A když jen pár dní po porodu vypadala Kate dokonale jako vždy, vznikly konspirační teorie, že za ni její děti porodila náhradní matka.

Pravda je taková, že si na postavě zakládá a musí vypadat dobře, když reprezentuje monarchii. Štíhlost má v genech, vaří zdravá jídla a je velká sportovkyně.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate na sobě nemá snad ani gram tuku a štíhlost ráda podtrhuje výběrem outfitůFoto: Profimedia.cz

Obvinění od Harryho a Meghan

Princ William měl s mladším bratrem vždy velmi blízký vztah. A byli skvělá trojice i s vévodkyní Kate. Princ Harry na jejich svatbě pronesl dojemnou řeč a o švagrové mluvil jako o sestře.

Vše se změnilo s příchodem Meghan Markle. Vztahy ochladly a nakonec bratři komunikovali spíš přes média. Tedy, Harry s Meghan dávali rozhovory a William s Kate to přecházeli důstojným mlčením.

Harry třeba uvedl, že s bratrem přestávají jít společnou cestou. A když se počátkem roku 2020 odstěhoval s rodinou do USA, odcizili se ještě víc. V show Oprah Winfrey pak Meghan švagrovou obvinila, že ji v roce 2018 rozplakala jen pár dní před svatbou. Kate prý nebyla spokojená s výběrem šatů pro družičky a na rozdíl od ostatních na nevěstu nebrala ohled, i když věděla, že má trápení s otcem.

Foto: Profimedia.cz

Odborníci na královskou rodinu i řeč těla našli v rozhovoru mnoho rozporů i lží. Vévodkyně Meghan ovšem tvrdí, že média potřebovala hrdinu a padoucha, a tak si ji a švagrovou Kate rozdělila a zařadilaFoto: Profimedia.cz

Nevěrný William

Tento pár dává naději, že i v rámci královské rodiny lze mít fungující šťastný vztah. Ale… V roce 2019 se objevily drby, že měl vzorný princ William manželku podvádět s její kamarádkou a bývalou modelkou, markýzou Rose Hanbury. Princ okamžitě zareagoval a média prostřednictvím právníků upozornil, že šíření takových informací považuje za zásah do soukromí.

Ke kauze se čas od času vracejí královští experti a tvrdí, že o avantýře tenkrát věděli všichni, a za britskými hranicemi se to dokonce propíralo v médiích. Co se doopravdy stalo, se neví, kromě klepů neexistuje jediný důkaz.

A víte, co fanouškům koruny i novinářům vadilo víc než nevěra? Že se (domnělé) princovy hříchy umetají pod koberec, protože je to pan Dokonalý, zatímco vévodkyně Meghan ve stejné době neměla zastání a přístup médií ji deprimoval.

Foto: Profimedia.cz

Rose Hanbury a její manžel David Cholmondeley mají ke královské rodině blízko. Ale po mediální kauze prý vztahy ochladlyFoto: Profimedia.cz

Domnělé těhotenství

O tom, zda je, nebo není vévodkyně Kate těhotná, se nespekulovalo asi jen v době, kdy opravdu těhotná byla. Naposledy se to probíralo předloni v létě. V červnu se se synem a manželem ukázala na fotbalovém mistrovství Evropy a pak se z očí veřejnosti stáhla a dva měsíce se neobjevila na žádné oficiální akci. To není u členů královské rodiny nijak neobvyklé, jezdívají na dovolenou, přesto se čekalo, zda se neobjeví s bříškem.

Na oficiální cestu vyrazila až v půlce září a všem zvědavcům odpověděla outfitem: upnuté džíny a tričko se sáčkem nenechaly nikoho na pochybách. A později si dokonce pochutnala na sklence piva.

Foto: Profimedia.cz

Když čekali nejmladšího Louise, oznámili těhotenství poměrně brzy: budoucí mamince totiž bylo v té době opravdu špatně a musela se opakovaně omlouvat z různých aktivitFoto: Profimedia.cz

Hádky s Pippou

Nejkrásnější sestra ve Velké Británii je rozhodně Katina mladší sestra Pippa. Okouzlila celý svět na královské svatbě, kdy její skvostné pozadí málem zastínilo nevěstu. A od té doby je v hledáčku médií. Objevovaly se zprávy, jak vévodkyně na mladší sestru žárlí nebo jak jí vadí její snoubenec James Matthews, který měl těžit z jejího královského vlivu. Dokonce to mělo dojít tak daleko, že Pippa prý odmítla pozvat sestru na svatbu.

Nic takového se nestalo, Pippa se vdala v květnu 2017 a sestra na svatbě samozřejmě nechyběla, ale ze své pozice manželky následníka trůnu nesměla plnit roli svědkyně ani družičky.

Foto: Profimedia.cz

Čekalo se, zda oplatí Pippě roli družičky, ale starší sestra se taktně držela spíše v ústraní. Chtěla, aby veškerá pozornost patřila nevěstěFoto: Profimedia.cz

Vztah Kate a královny

Členové královské rodiny jsou zvyklí, že na jejich život mají velký vliv protokol i média. Pro partnery „zvenku“ to může být obtížné. Ve skutečnosti byla největším oříškem sama královna. Co na partnerku svého vnuka říkala?

Řešila mimo jiné Katinu pracovní morálku a ocenila, že si našla hned po škole práci. Z té však mladá žena brzy odešla a tajně nastoupila do firmy svých rodičů, protože nechtěla pozornost médií. Alžběta II. o tom netušila a měla pocit, že se Williamova dívka věnuje jen večírkům a dovoleným. Nedorozumění se vysvětlilo, a když ještě panovnice žila, byla jí vévodkyně Kate oporou, měla na ni přímou linku a ráda ji informovala, jak se mají královská pravnoučata.

Foto: Profimedia.cz

Královna je vždy ráda, když ji na nějakou akci doprovází právě vnuk William a jeho žena KateFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám