Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Spousta lidí se bojí péct jehněčí maso, protože jeho příprava je často složitá a zdlouhavá. My ale půjdeme jinou cestou. Přinášíme vám rychlý recept, který zvládne každý. Jemné jehněčí steaky jsou doplněné o krémovou bramborovou kaši s mascarpone.

40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 750 g jehněčího masa
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 100 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
Bramborová kaše s mascarpone
  • 600 g brambor
  • 2 lžíce mascarpone
  • 2 lžíce plocholisté petržele
  • 1 lžička soli
Článek

Jehněčí pečínka patří mezi jarní klasiku. Často se servíruje se špenátem a knedlíkem a stejně tak můžete podávat i tyto jednoduché jehněčí steaky.

Postup

01.

Jehněčí maso naporcujte na steaky, osolte a opepřete. Jednotlivé plátky proložte nasekaným česnekem a rozmarýnem, zakápněte rozpuštěným máslem a nechte do druhého dne odležet.

02.

Maso zprudka opečte na pánvi a ihned jej zabalte do alobalu, kde steaky nechte pár minut dojít a rozležet chutě.

03.

Připravte si bramborovou kaši. Brambory očistěte, nakrájejte na malé kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je slijte, přidejte mascarpone a jemně nasekanou petržel a ručním šlehačem vyšlehejte kaši.

04.

Jehněčí steaky servírujte s bramborovou kaší s mascarpone a přelijte máslovým výpekem. Pro lepší chuť do něj ještě můžete přidat nasekané bylinky.

Načítám