Článek
Postup
01.
Ve větším hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Když začne lehce zlátnout, zasypejte ji hladkou moukou a mletou paprikou a krátce osmahněte.
02.
Do hrnce přilijte horký vývar z uzeného masa a přidejte na kolečka nakrájenou paprikovou klobásu a vařte společně asi 15 minut.
Tip: Skvěte tak zužitkujete vývar, který vám zbyl po vaření uzeného masa na velikonoční nádivku.
03.
Pak do polévky nalijte smetanu a znovu ji provařte asi 5 minut. Hotovou polévku dochuťte nastrouhaným čerstvým křenem, solí a pepřem.
Šmigrustovka je uzená polévka vylepšená smetanou a čerstvým křenem.Foto: Svatava Vašková
04.
Polévku servírujte s uvařeným vejcem natvrdo, obraným uzeným masem a nasekanou čerstvou pažitkou.