Hlavní obsah

Hledáte inspiraci na víkendové vaření? Vsaďte na sladkou snídani a po zbytek dne máte úspěch zaručen

Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začít den sladkou dobrotou je jako malá oslava života. Taková snídaně totiž nejen dodá energii na celý den, ale také dokáže vyvolat úsměv na rtech. A co teprve když vám ji někdo o víkendu připraví do postele… Chutná ale naštěstí úplně stejně dobře i u stolu.

Článek

Něco sladkého… A snídaně! Jsou tohle první věci, na které ráno myslíte? Pokud ano, nejste sami. Pro mnohé je sladká snídaně rituálem, který nás pozitivně naladí do nového dne. Ať už jste milovníky müsli, palačinek nebo třeba koláčů, sladké snídaně nabízejí nejen lahodnou chuť, ale i řadu zdravých variant, které mohou poskytnout tělu energii na celé dopoledne. Pojďte se vydat na sladký víkend a zpříjemněte si ho hned od rána.

Palačinky

Odstartujeme osvědčenou klasikou, která vás pod pojmem sladká snídaně zajisté napadne jako první – palačinkami. Zkuste poctivé s tvarohovou náplní nebo mákem, učaruje vám ale i zdravější verze ze špaldové mouky.

Lívance

Další snídaňová klasika jsou lívance. Na ty už ale potřebujete víc času (kvůli kynutému těstu) a ten by se o víkendu mohl najít. Pokud ale přece jen oceníte rychlejší recepty, připravili jsme pro vás i varianty bez kynutí, které máte hotové během pár minut.

Koláče

Zavítejme do českých luhů a hájů. Dopřejte si k ranní kávě tradiční koláček nebo valašský frgál. Můžete je připravit už den předem a ráno máte o pochoutku postaráno.

Koblihy

Zůstaňme ještě chvíli u nás doma a pusťme se do koblih. I když jejich varianty najdete po celém světě, ty naše klasické jsou prostě nejlepší. Ať už s marmeládou, obalené ve skořicovém cukru nebo plněné krémem.

Vafle

Zkuste být kreativní a naservírovat vafle trochu jinak. Poradíme vám, jak z nich snadno vykouzlíte králíčka, zmrzlinu, sněhuláka nebo domek.

Kaše

Nejen myšička vaří kašičku. Můžete si ji připravit také, a pokud vám nějaká zbyde, budete vědět, co s ní. Zapéct ji!

Zdravější

Také sladká snídaně může být zdravá, a dokonce díky ní propašujete i pár vitaminů do dětského jídelníčku. Třeba takové domácí cini minis si ratolesti zamilují a u čokoládové granoly si ani nevšimnou, že zrovna snědly semínka.

Na snídani neurazí ani bábovka, zde najdete ty nejlepší a nejchutnější recepty.

Načítám