Hlavní obsah

Šťavnaté recepty z mletého masa a koláče na plech s nádechem nostalgie. Tipy na víkendové vaření

Foto: stockcreations, Shutterstock.com

Foto: stockcreations, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přemýšlíte, co budete vařit o víkendu, aby si pochutnala celá rodina a zároveň aby jídelníček příliš nezatížil rodinný rozpočet? Sáhněte po receptech z mletého masa! A jako sladkou tečku nabídněte koláč na plech, který možná pekla už vaše babička.

Článek

Mleté maso má mnoho výhod: Na přípravu postačí kratší doba, dá se dobře dochutit, recepty z něj jsou šťavnaté a můžete je nastavit levnější zeleninou, sýrem či hrstí strouhanky. Pokrm bude ještě šťavnatější a vy nasytíte víc strávníků.

Lehké zeleninové polévky

V mnoha českých rodinách se alespoň o víkendu dodržuje zvyk jíst před hlavním jídlem talíř polévky. Pokud je hlavní chod sytější, postačí i lehčí zeleninové: Naladí vás, nastartují trávení a dodají trochu tekutin a vlákniny.

Šťavnatá sekaná jako od babičky

Voňavá šiška sekané je skvělá hned po vytažení z trouby. A když zbyde, můžete ji zabalit jako sytou svačinu na výlet. V zimě je nejlepší s bramborovou kaší a miskou kysaného zelí. A pokud vyznáváte zdravější životní styl, můžete zkusit třeba vegetariánskou sekanou z čočky.

Karbanátky

Králem všech karbanátků je poctivý burger z hovězího – u něj se na kvalitě nevyplatí šetřit. A když už investujete do dražšího masa, neshoďte ho kupovanými bulkami s nekonečnou trvanlivostí: Domácí jsou nejen výrazně levnější, ale také chutnější! Ale ani poctivý „holanďák“ nebo kapustové karbanátky se na víkendovém stole neztratí. A jestli už plánujete letní dovolenou, řecké bifteki vám možná pomohou v rozhodování, kam se letos vypravit.

Masové kuličky v omáčce

Máte rádi omáčky? Zdatně je doprovodí kuličky z mletého masa! Můj tajný tip nejsou žádné kuličky, ale pořádné masové koule dušené v kysaném zelí.

Koláče na plech s nádechem nostalgie

Stejně jako talíř polévky na začátek oběda patří tradičně na jeho konec sladká tečka. Na tyhle koláče na plech si určitě budete pamatovat z dětství…

A jestli chcete na nedělní stůl něco opravdu výstavního, upečte klasickou třenou bábovku.

Reklama

Načítám