Článek
Mleté maso má mnoho výhod: Na přípravu postačí kratší doba, dá se dobře dochutit, recepty z něj jsou šťavnaté a můžete je nastavit levnější zeleninou, sýrem či hrstí strouhanky. Pokrm bude ještě šťavnatější a vy nasytíte víc strávníků.
Lehké zeleninové polévky
V mnoha českých rodinách se alespoň o víkendu dodržuje zvyk jíst před hlavním jídlem talíř polévky. Pokud je hlavní chod sytější, postačí i lehčí zeleninové: Naladí vás, nastartují trávení a dodají trochu tekutin a vlákniny.
Šťavnatá sekaná jako od babičky
Voňavá šiška sekané je skvělá hned po vytažení z trouby. A když zbyde, můžete ji zabalit jako sytou svačinu na výlet. V zimě je nejlepší s bramborovou kaší a miskou kysaného zelí. A pokud vyznáváte zdravější životní styl, můžete zkusit třeba vegetariánskou sekanou z čočky.
Karbanátky
Králem všech karbanátků je poctivý burger z hovězího – u něj se na kvalitě nevyplatí šetřit. A když už investujete do dražšího masa, neshoďte ho kupovanými bulkami s nekonečnou trvanlivostí: Domácí jsou nejen výrazně levnější, ale také chutnější! Ale ani poctivý „holanďák“ nebo kapustové karbanátky se na víkendovém stole neztratí. A jestli už plánujete letní dovolenou, řecké bifteki vám možná pomohou v rozhodování, kam se letos vypravit.
Masové kuličky v omáčce
Máte rádi omáčky? Zdatně je doprovodí kuličky z mletého masa! Můj tajný tip nejsou žádné kuličky, ale pořádné masové koule dušené v kysaném zelí.
Koláče na plech s nádechem nostalgie
Stejně jako talíř polévky na začátek oběda patří tradičně na jeho konec sladká tečka. Na tyhle koláče na plech si určitě budete pamatovat z dětství…
A jestli chcete na nedělní stůl něco opravdu výstavního, upečte klasickou třenou bábovku.