Hlavní obsah

Velký horoskop na rok 2020: Co letos čeká vaše znamení?

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Reklama

Rok 2020 je dle čínské tradice pod vládou Bílé kovové krysy. Protože je to první znamení dvanáctiletého cyklu čínského zodiaku, vnímejte toto období jako rok nových začátků, které ovlivní následných 12 let. Energie Bílé kovové krysy je ale hodně rozporuplná a takový bude i rok 2020.

Článek

Na jednu stranu přinese rok 2020 kreativní energii a vytvoří spoustu příležitostí stabilizovat životní oblasti, které vám v minulosti způsobovaly potíže a zklamání, a propůjčí vám schopnost přitáhnout k sobě štěstí.

Jenže Krysa miluje uznání, moc, neumí prohrávat, jejím negativem je také neústupnost, odměřenost a v neposlední řadě nemá nikdy dost, neplatí pro ni žádné normy ani hranice. Podlehnete-li této negativní energii, poznáte sílu elementu kovu. Narazíte hodně tvrdě, abyste si uvědomili, že vše má nějaká pravidla, která musíte dodržovat.

Pevný řád a spolehlivá pravidla

To koresponduje s Jupiterem, největším optimistou západního zvěrokruhu, který rok 2020 stráví v Kozorohu. Toto znamení ztělesňuje vše, co je pevné, spolehlivé, spravedlivé, životodárné a spojené s tvrdou prací, naopak Jupiter je přemrštěně rozpínavý recesista. Ale zodpovědné znamení Kozoroha – společně s velmi silnými hráči Saturnem a Plutem – Jupitera a všechna znamení zvěrokruhu přiměje dodržovat pravidla, ctít zákony, stejně tak rodiče, autority, starší lidi či předky.

A když vás okolnosti přinutí udělat radikální řez, nemělo by vám být líto se něčeho vzdát, zrovna tak netruchlete, když něco pomyslně umře. Na stejném místě totiž vybudujete něco nového, co bude mít pro váš život daleko větší smysl a užitek, což ale pochopíte až v daleké budoucnosti...

Co čeká právě vaše znamení?

Níže jsou předpovědi pro každé znamení zvěrokruhu. Znáte-li svůj ascendent, přečtěte si také horoskop tohoto znamení. A když vás při čtení napadne, že na vás prognóza nesedí, uvědomte si, že budoucnost je před vámi. Až se rok s rokem sejde, možná bude všechno úplně jinak.....

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Když nic nepodceníte, dosáhnete v roce 2020 symbolického vrcholu ve svém životě! Ve vašem sektoru kariéry, profese a uznání se totiž setkají Pluto, Saturn a Jupiter. Ale pamatujte, sklízet úspěchy budou jenom lidé se silným charakterem, kteří jsou svědomití, vytrvalí a iniciativní. Protože bez podpory nejbližších a pohodového rodinného zázemí se kariéra buduje daleko hůř. A zde vám půjde Vesmír na ruku! 10. ledna odhalí lunární zatmění všechny problémy u vás doma a současně vám pomůže při jejich řešení tak, aby váš byt byl skutečně místem klidu, pohodlí a bezpečí. Ve stejném sektoru nastane 21. června solární zatmění a vy si uděláte pořádek v rodinných vztazích, aby všichni táhli za jeden provaz, nikoliv „jeden hot a druhý čehý“...

Peníze

Rok strávíte s Uranem v sektoru příjmů, což je úžasný rádce při hledání nových způsobů, jak a na čem se dá vydělat. Takže když se neunáhlíte a v druhé polovině roku, kdy bude Uran retrográdní, nepodlehnete pokušení skočit rovnýma nohama do riskantních investic, nikdy se nestane, že byste zůstali bez finančních prostředků, a ještě se vám podaří ušetřit dosti vysokou sumičku na nečekané výdaje.

Zdraví 

Enormně opatrní buďte od června až do prosince. Tyto měsíce totiž strávíte s Marsem ve svém znamení a pod jeho taktovkou budete mít velmi často krůček ke zranění hlavy. Proto bez helmy nesportujte a během letních parných dnů noste pokrývku hlavy, jinak si uženete úpal či úžeh! Hlavně nepodceňujte pitný režim ani v chladných dnech, dehydratace by patrně byla spouštěčem bolesti hlavy.

Láska 

Jste-li sólo, ideální den pro seznámení budete mít okolo 9. 2., ale přát vám budou dny až do 5. 3. Máte-li milenecký vztah a zatoužíte strčit hlavu do chomoutu, využijte k plánování zásnub či svatby dny okolo 8. 4. a 7. 5. Pozor na pusu a aroganci si dávejte od 22. 9. do 22. 10., jinak vás nemine partnerská krize!

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Berani by si měli v druhé půli roku dávat pozor na úrazy hlavyFoto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Když vám někdo bude tvrdit, že vás čeká klidný rok, pak vás z tohoto omylu vyvede již okolo 17. 1. napětí a spory mezi kolegy a nadřízenými. Vy si v tomto období dávejte pozor na pracovní listiny i informace, neb jakékoliv pochybení by vás připravilo o profesní pozici. Protože z toho všeho budete vyčerpaní, prospěje vám vzít si v březnu dovolenou a dobít si baterky. Od 1. 4. do 15. 5. dostanete opakovaně příležitost zazářit v kariéře, podnikáte-li, vypořádat se čestně, ale nekompromisně s konkurencí, k tomu však budete potřebovat velkou zásobu energie! S další zkouškou se budete muset vypořádat v závěru října a počátkem listopadu. Mnohé diskuse se vyhrotí a vy si ujasníte, kdo je váš skutečný veřejný nepřítel.

Peníze

Po 3. 4. se dají předpokládat odměny, zvýšení platu, podnikáte-li, začnete mít nadstandardní tržby. Ale co vyděláte navíc, neutraťte! V období od května do června bude ve vašem sektoru příjmů retrográdní Venuše, což vždy přináší nečekané výdaje či dočasné „zmrazení“ finančních toků. Když toto období ustojíte, do konce roku si na nedostatek peněz nebudete mít důvod stěžovat, mnozí dokonce začnete vydělávat sumy, o kterých se vám ani nesnilo!

Zdraví

Od července až do konce roku bude pod tlakem vaše psychika, mohou o sobě dát vědět traumata i nemoci z minulosti. Nenechte se tím vyčerpávat, ve volném čase zaměstnejte mysl četbou a hlavně pravidelně jezte. Jinak se ocitnete v nemocnici, nelze vyloučit ani nutný chirurgický zákrok, jehož spouštěčem budou výkyvy ve stravování.

Láska

Velmi intenzivní intimní chvilky a vášnivý sex vám zprostředkuje sám symbol sexu Mars od 3. 1. do 16. 2. Žárlivost mějte pod kontrolou okolo 7. 5.! Když se rozhodnete rozšířit rodinu o potomka, ideální období pro početí budete mít od 2. do 28. 10. Počátkem listopadu se naopak rozpadnou vztahy, které fungují pouze ze zvyku.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

V průběhu roku postupně prozkoumáte své podvědomí. Díky tomu vám konečně začnou dávat smysl jisté události z minulosti a z mysli vyženete noční můry! Navíc dokážete vypozorovat a chopit se zdánlivě nezajímavých příležitostí, které druzí nezaznamenají, a profitovat na tom finančně či profesně. Ale od července až do konce roku se mírněte. Špatný odhad a netrpělivost (retrográdní Mars) vás budou tlačit do rizika, spotřebovávat energii, která vám poté bude samozřejmě chybět jinde, ale hlavně hrozí, že se vrhnete do akce, která bude pouze fikcí. I proto budou hádky s přáteli na denním pořádku, neb oni oproti vám budou mít nohy pevně na zemi. Když jejich názory nebudete brát v potaz, rok 2020 pro vás skončí fiaskem...

Peníze

Vaše finance ovlivní zatmění Měsíce 10. 1. a solární zatmění 21. 6. Mnozí z vás v lednu ukončí například spolupráci nebo vedlejší pracovní poměr, protože se provalí, že na vaší práci někdo nehorázně finančně profituje, anebo vypovíte nevýhodnou smlouvu. V červnu se dostanete k financím, které jste už dávno odepsali. Pokud jste v minulosti přišli o nějaký zdroj příjmů, opět dostanete příležitost vydělávat stejným způsobem.

Zdraví

Od 16. 2. do 30. 30. nepodceňujte bolest v zádech, problémy pohybového aparátu ani tuhnutí či brnění kolen. Ze zdánlivé banality by se mohla stát chronická záležitost. Poslední dva měsíce roku se snažte neprostydnout, jinak si vykoledujete zánět močových cest, něžnému pohlaví bude hrozit zánět vaječníků.

Láska

Do konce dubna si budete užívat něžné intimity, váš vztah doslova pokvete! V květnu a červnu vás postupně začne otravovat přílišná pozornost opačného pohlaví, dokonce je možné, že vás bude nahánět bývalá láska. S druhou polovičkou sestavte rozpočet, jinak se od července do konce září budete pořád dohadovat o peníze a nejeden spor skončí oddělenými ložnicemi. Jste-li sólo, ideální období pro seznámení budete mít od 28. 10. do 21. 11.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Blížencům hvězdy ve vztazích přejí a jejich láska bude vzkvétatFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Letos se zbavíte iluzí, což zpočátku vždy zabolí, ale zároveň vás to motivuje změnit, co nefunguje, a s konečnou platností vyřešit vlekoucí se problémy. To nezní špatně, co myslíte? První vlnu změn čekejte okolo 10. 1., kdy nastane zatmění Měsíce ve vašem znamení a vy přehodnotíte všechny vztahy. Druhá vlna profičí vaším sektorem zdraví 5. 6. a přinutí vás zamyslet se nad vaší životosprávou. Nesedí-li vám praktický lékař, změňte ho, najdete lepšího. Okolo 21. 6. během solárního zatmění ve vašem znamení si uděláte pořádek v osobním životě, mnozí z vás z gruntu změní vzhled i styl oblékání. Sérii uzavře 14. 12. solární zatmění ve vašem sektoru práce. Nejste-li spokojeni se stávajícím zaměstnáním, něco vás tak vytočí, že konečně začnete hledat jinou práci...

Peníze

Pokud vám někdo dluží peníze, hned zkraje roku to řešte soudní cestou. Vše bude vyřízeno velmi rychle ve váš prospěch. Určitě ale místo utrácení peníze investujte do dalšího vzdělání. Doplněné vědomosti vám otevřou dveře k lepšímu finančnímu ohodnocení z dlouhodobějšího hlediska. Uprostřed léta vám někdo poradí, jak peníze spravovat, aby se jakoby samy „rozmnožovaly“.

Zdraví

V lednu neriskujte při zimním sportování. Vzhledem k horoskopu vám bude hrozit ischias, dokonce byste si mohli narazit, v horším případě zlomit stehenní kost, tak buďte na horách opatrní! Když vyrazíte na dovolenou do exotické země, neexperimentujte s jídelníčkem, budete mít totiž oslabená játra.

Láska

I hodně zklamaným jedincům se v letošním roce podaří najít opravdovou lásku. Amor si vaše znamení vezme na mušku od 7. 8. do 6. 9. V říjnu je možné, že se o druhé polovičce dozvíte natolik kompromitující informace, že vztah z minuty na minutu ukončíte. Nicméně v období od 21. 11. do 15. 12. vám Venuše opět vytvoří mnoho příležitostí k seznámení, takže se dá předpokládat, že svátky a vítání roku 2021 budete trávit ve dvou.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Otevřeni budete novým pracovním postupům a vzroste vaše ambicióznost. Uran stráví celý rok ve vašem sektoru kariéry a vy zatoužíte dělat věci jinak, prostě experimentovat. Což u mnohých z vás bude impulzem změnit profesi a živit se úplně jiným oborem, někteří si dokonce otevřete vlastní živnost a začnete podnikat. V každém případě se dá napsat, že se v roce 2020 bude v podstatě vše točit okolo vaší práce a kariéry, a s přispěním dalšího hráče, Jupitera v Kozorohu, si v případě změny skutečně najdete takovou práci, kterou budete milovat, s chutí dělat každý den a zároveň jí budete oddáni, o to se postarají Saturn s Plutem. A to vám opravdu může závidět nejedno znamení zvěrokruhu...

Peníze

Pokud budete odkázáni na peníze z cizích zdrojů, tedy sociální dávky, alimenty, nemocenskou, ale třeba i granty, dotace či proplacení pojistné události či dědictví, nenechte se rozhodit zmatky, prodlevami, a to v červnu, září a v prosinci. Svoje totiž vždy nakonec dostanete! A to nejlepší nakonec: v červenci dostanete peníze, které jste již dávno odepsali jako nedobytnou pohledávku.

Zdraví

Od 16. 2. do 30. 3. nepodceňujte pobolívání zubů. Může jít o skrytý váček či zánět, nelze vyloučit nutný chirurgický zákrok stomatologa. I když si to nebudete připouštět, budete skoro pořád ve stresu. Proto bude pro vaše znamení daleko víc než v předchozích letech nutná pravidelná relaxace a vydatný spánek. Jinak hrozí, že okolo 21. 6. při solárním zatmění či okolo 5. 7. při lunárním zatmění zkolabujete.

Láska

Ideální měsíce pro randění, a dokonce plánování svatby budou pro vaše znamení leden a první polovina února. Když v průběhu roku dojde mezi vámi a druhou polovičkou k nedorozumění, nikomu se nesvěřujte! Jinak se vaše partnerství stane obětí nehorázných drbů. Zůstanete-li sólo, ke konci roku budete mít příležitost k znovuobnovení vztahu.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Lvi pohnou se svou kariérou. Získají úžasnou práci, ve které budou šťastníFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Hned v prvním měsíci si začnete držet odstup od několika lidí, které jste považovali za přátele, a bude to správné rozhodnutí. Dozvíte se o nich alarmující informace, které by mohly kompromitovat i vás. V červnu a červenci se s přispěním retrográdního Merkura začnou bortit mnohé vaše sny, a dokonce pocítíte strach z budoucnosti, svým způsobem beznaděj, nicméně úplně zbytečně. V uvedeném období se pouze vyselektují vaše plány a přání, které jsou na hony vzdálené realitě. Vše si důkladně promyslíte a pod taktovkou Saturnu uděláte v posledním měsíci roku změnu. Již v létě totiž narazíte na práci, která vás zaujme, ale nic nebude jisté. V prosinci se k této nabídce vrátíte, a když zjistíte, že s ní získáte volnost i stabilitu, rovnýma nohama skočíte do neznáma. Tohoto – z pohledu druhých lidí šíleného – kroku, však nikdy v budoucnu nebudete litovat.

Peníze

Kromě období od konce října až do začátku listopadu, kdy vás zaskočí nečekané výdaje nebo vám nedorazí výplata či platba od zákazníka, bude vaše finanční situace v tomto roce stabilní. Nicméně se obrňte trpělivostí, budete-li žádat o částečný důchod, vyplacení pojistného či o hypotéku – prostě když půjde o peníze z cizích zdrojů. V tomto roce se peněz patrně nedočkáte.

Zdraví

Zejména v první polovině roku zapomeňte na drobné chirurgické zákroky k vylepšení vzhledu. Nedopadly by dle vašeho očekávání, a ještě ke všemu byste patrně čelili zdravotním problémům. Následné věty berte vážně: Měl-li někdo z vašich předků sebevražedné sklony, nepodceňujte blbou náladu, noční můry a kroky nasměrujte do ordinace psychologa...

Láska

V lednu se bláznivě zamilují nezadaní a věřte, nebo ne, bude to dle astrologických pravidel karmická láska! Máte-li milenecký vztah, ale oba stále žijete s rodiči, s druhou polovičkou se rozhodnete „žít na vlastní pěst“ a obstaráte si společné bydlení. Ti, kteří pořád odkládají početí potomka, změní názor, protože si uvědomí, že jejich biologické hodiny neúprosně tikají.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Hned v prvním měsíci si vyřídíte účty s těmi, kteří vás v minulém roce drtili. Týká se to kolegů, ale také dodavatelů služeb, kteří opět nebudou fungovat, jak mají. Slovně vyřídíte nemožné! V dalších měsících se stanou dirigenty vašeho života retrográdní planety. Od poloviny května do 25. června nedělejte zásadní rozhodnutí, zejména když půjde o studium nebo právní spor. Budete mít totiž chuť se vším praštit a odjet na druhý konec světa. O druhou zkoušku trpělivosti se postará retrográdní Merkur ve vašem znamení od 27. října do 3. listopadu. Přinutí vás nějak se popasovat se starými problémy, prostě je už konečně vyřešit. Aby nic ve vašem životě nezůstalo „otevřené“, se postará lunární zatmění koncem listopadu. Zejména se to bude týkat ukončení sporů se sousedy a příbuznými a prověrkou projdou vaše zakořeněná přesvědčení. Pokud jste se v něčem mýlili, vypluje to na povrch, takže některé svoje minulé výroky diplomaticky odvoláte a do roku 2021 vkročíte s čistou hlavou i čistým štítem.

Peníze

V únoru po sobě kontrolujte každou práci, jinak přijdete díky přehmatům o prémie, podnikatelé o platbu za zakázku, kterou zpackají. Budete-li potřebovat finanční injekci od státu či sponzorů, dočkáte se v březnu! Zaměstnanci si budou muset počkat, protože zvýšení platu se dočkají těsně před koncem roku, a to v období od 21. 11. do 15. 12. Nicméně Venuše naznačuje i slušné vánoční benefity, takže si nakonec nebude mít na co stěžovat.

Zdraví

Zapomeňte v tomto roce na samoléčbu, nedejte na rady přírodních léčitelů. Neprofesionální přístup k léčbě by vám pořádně zavařil! Zanedbaná nemoc by totiž mohla přejít do chronické formy. Od 13. 5. do 28. 6. choďte v pořádně prošlápnuté obuvi, jinak se vám vytvoří kuří oko, mohlo by dokonce dojít k deformaci chodidel. Máte-li podezření na břišní kýlu, patrně se tato diagnóza potvrdí a vás nemine chirurgický zákrok.

Láska

Jste-li nezadaní, od prvního dne roku vyrážejte do společnosti a za kulturou, neb to pro vaše znamení bude ideální prostředí k seznámení a zamilování. Po 13. lednu se Venuše rozběhne po zvěrokruhu a do vašeho sektoru romantiky a lásky v tomto roce už nezavítá! Pokud se váš vztah ocitne v krizí, řešte ji opravdu s klidem a již v polovině března budete opět fungovat jako pár.

Foto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Nezadané Váhy by měly vyrazit do společnosti hned teď, protože od poloviny ledna budou mít malou šanci na seznámeníFoto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Štír (24. 10. – 22. 11.)

O problémy se vám v prvních třech měsících roku postarají tajní nepřátelé. Dokonce budete mít podezření, že se proti vám několik zlých lidí spiklo, což se posléze potvrdí. Nicméně jste Štíři, tak s nimi sehrajete tak úžasnou psychickou hru, že mnozí budou muset vyhledat doktora, ale dobře jim tak: něco podobného už na vás nikdy v budoucnu nezkusí! Od července až do konce roku si v zaměstnání pravidelně připomeňte, že máte svou hrdost a že robota byla zrušena. Budou to pro vás velmi důležité měsíce, protože jakou pracovní pozici a autoritu si vybudujete, ovlivní následné dva roky. Ve všech oblastech života dostanete v období od října do počátku prosince jakousi druhou šanci. Tak se zamyslete, co jste v minulosti chtěli, ale na poslední chvíli jste couvli. Tentokrát to dokážete dotáhnout do konce a právem na sebe budete pyšní.

Peníze

Pokud během silvestrovských oslav sáhnete například na úspory, buďte v klidu! Během následujících dnů vyděláte daleko víc než běžně a do 16. 2. bude váš účet opět v plusu. Máte-li svobodné povolání nebo si přivyděláváte nějakou formou umění, přímo finanční žně prožijete v období od 13. 5. do 28. 6. Všichni si v uvedených dnech vsaďte, není totiž vyloučená výhra!

Zdraví

Máte-li v rodinné anamnéze křečové žíly, sledujte stav nohou celé jaro, protože planetární konstelace aktivují dědičné choroby. Od léta až do konce roku sledujte hladinu cholesterolu a nepodceňujte drobná poranění. Bude vám hrozit nejen daleko větší krvácivost, ale i různé infekce, které by vám mohly doslova otrávit celý organismus.

Láska

Pod kontrolou mějte žárlivost první tři dny nového roku! Poté se zklidníte, a toužíte-li po dětech, přání se vám splní uprostřed léta. Jste-li sólo, úspěšní při hledání lásky budete v červnu. A pokud máte letitý vztah ze kterého vyprchala vášeň, opět se do něj vrátí v dubnu a až do srpna si při milování pravidelně pomyslíte, že jste se ocitli v erotickém ráji.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)  

3. ledna vstoupí do vašeho znamení Mars, takže si nebudete stěžovat na zimní únavu ani nedostatek energie. Nic pro vás nebude nemožné a vy zahájíte něco úžasného, z čeho budete profitovat další dva roky! V druhé polovině února odhalí couvající Merkur skryté problémy ve vaší rodině a vy je budete muset vyřešit. Když nezasáhnete, rodinné vztahy se zhroutí. Okolo 5. 6., kdy ve vašem znamení nastane lunární zatmění, budete říkat jenom to, co si opravdu myslíte a cítíte. Vaše přímočará upřímnost nesedne intrikánům, drbnám, prostě lidem, kteří mají jakoby dvě tváře. Vymažte je z diáře, chameleony ve svém životě nepotřebujete. 14. prosince nastane ve vašem znamení zatmění Slunce, které odhalí příležitosti, jež vám v předchozích měsících propluly mezi prsty, a hned vám nabídne řešení k nápravě. Takže váš vstup do roku 2021 bude velkolepý, neb v hlavě budete mít spoustu plánů i návod k jejich realizaci.

Peníze

Těšte se! Váš sektor příjmů budou dozorovat Saturn, Pluto a vládce vašeho znamení Jupiter a v polovině února do konce března se k nim připojí Mars. K penězům začnete přistupovat daleko zodpovědněji a čím víc vyděláte, tím víc budete opatrnější. Omezíte nákupy, takže nehrozí, že byste si pořídili nějakou zbytečnost, a tento zdravý přístup k nakládání s financemi vám pomůže spořit a hlavně vám vydrží ještě minimálně šest let.

Zdraví

I když netrpíte alergií, na jaře se vyhýbejte místům s kvetoucí flórou, v létě loukám, kde budou sušit seno. Prospěje vám pravidelná kyslíková terapie. Druhým želízkem v ohni bude váš chrup. Choďte na dentální hygienu, kde vám odstraní zubní kámen a zuby odborně vybělí. Hlavně nevěřte zázračným preparátům, které se vám budou podbízet na internetu, patrně by vám nenávratně zničily sklovinu.

Láska

Ve vašem sektoru lásky bude rušno od poloviny května až do konce roku. Vracet se vám budou do života bývalé lásky, záhadně se objeví a zase se někam vypaří. Váš milostný život bude rušný, v citech budete mít chaos, ale nakonec si naštěstí ujasníte, kterou osůbku skutečně milujete, a to bude nejdůležitější...

Foto: Karramba Production, Shutterstock.com

Střelci se ve finančních otázkách začnou chovat zodpovědněji a vydrží jim to několik letFoto: Karramba Production, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)  

Ve vašem znamení se sejdou Saturn, Pluto, Jupiter a tato trojice během roku změní váš život k nepoznání v pozitivním smyslu. Dejte si ale pozor, abyste nepodlehli pokušení obětovat pracovní, rodinné a přátelské vztahy za úspěchy. Těch totiž zažijete hodně, ale neměli byste je s kým slavit a podělit se o radost. Že je něco špatně, vás naštěstí upozorní série zatmění. Zda je vše v pořádku ve vašem manželství či intimním partnerství, si ujasníte okolo 10. 1. V červnu (5. 6.) si ověříte, zda nemáte v práci tajné nepřátele. V červenci ( 5. 7.) nastane lunární zatmění ve vašem znamení a předvede vám v realitě, zda jste si nezpřetrhali rodinné vazby. Listopadové zatmění vám podá zprávu, jak jste na tom s přáteli a příbuznými. Naštěstí poslední solární zatmění roku (14. 12.) bude mít nádech magie. Srovná vám psychiku a ve snech zprostředkuje astrální cestování. Odmění vás za trpělivost, což si po smršti zatmění zasloužíte.

Peníze

Jupiter vás naučí vydělávat a Saturn peněžní transakce plánovat. Budete mít dost, ale než korunu vydáte, dvakrát si to rozmyslíte. Dokonce se mnozí z vás seznámí s finančními a akciovými trhy, prostě se naučíte vydělávat peníze i jinak než prací. Což bude mít skvělý efekt. Shromáždíte dost prostředků k investování, například do zlata nebo umění. Ideální období pro takové obchody budete mít od 6. 9. do 2. 10.

Zdraví

Vaše zdraví bude stabilní, nicméně od července do konce roku si i přesto dávejte pozor, a to doma! Dráha Marsu totiž naznačuje nehody způsobené spěchem a nepozorností, počínaje říznutím v kuchyni a konče popáleninami, máte-li krb nebo když vaříte na plynu.

Láska

V citové oblasti bude otevřenější a flexibilnější. Z toho budou těžit sólo jedinci i ti, kteří žijí v páru. Nezadaní se zamilují tak fatálně, že budou schopni po několikatýdenní známosti skočit do chomoutu, a když to udělají, vztah bude romantický i po letech a hlavně stabilní! Žijete-li v partnerství, zachutná vám sexování tak intenzivně, že se v září občas zapomenete a díky něžnému laškování dorazíte pozdě do práce...

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)  

V prvním čtvrtletí budete ohromeni vlastním lajdáctvím! Merkur vás vrátí pomyslně v čase a nejenže vám připomene, ale také vás přinutí dotáhnout drobné resty ze starého roku. Půjde vesměs o něco, o čem jste se domnívali, že není možné na to zapomenout. Jaro profičíte ve skvělé náladě! 30. 3. totiž vkročí do vašeho znamení Mars a bude vás dopovat energií, dobrou náladou a originálními nápady do poloviny května. V tomto období odstartujete něco, co vám bude příjemně zpestřovat život následné dva roky. Doma vás neminou změny. Vzhledem k pohybu Uranu to může být modernizace bytu či revitalizace domu. Pokud s někým sdílíte bydlení, začnete mít pocit omezení, nedostatku svobody a najdete si jiný byt, patrně v blízkosti přírody.

Peníze

Vyčkávejte, za ničím se nehoňte. Slušné peníze či výdělečné akce si vás najdou samy, a to od 13. 5. do 28. 6. V druhé polovině roku přehodnotíte svou profesní dráhu a mnozí začnete nejen hledat, ale skutečně najdete práci v oboru, kterou jste kdysi v minulosti už dělali nebo chtěli dělat. A budete si jistí, že vás uživí daleko lépe než stávající zaměstnání či podnikání.

Zdraví

Když vyrazíte na dovolenou do exotické země, dávejte si velký pozor na to, co pijete a jíte! Horoskop vás totiž varuje před jaterními potížemi, dokonce před žloutenkou, což by skončilo nutností trávit několik týdnů v izolaci na infekčním oddělení.

Láska

Jste-li sólo, počátkem roku navážete velmi komplikovaný vztah a po několika schůzkách, ze kterých budete obvykle psychicky na dně, ho sami ukončíte. A uděláte dobře! Vášnivá, něžná a romantická láska totiž na vás bude čekat v červnu. Dekret „na věky“ vám horoskop vystavit nemůže, neb vše se odvíjí od svobodné volby, ale jisté je, že to nebudete krátkodobá záležitost.

Foto: haveseen, Shutterstock.com

Pokud se Raci a Vodnáři chystají někam do exotiky, měli by si dávat velký pozor na játraFoto: haveseen, Shutterstock.com

Ryby (21. 2. – 20. 3.)  

Možná budete jediné znamení, které hned první den roku věnuje práci. Mars vám totiž připomene, že bez menších obětí se vaše kariéra dopředu nepohne. A bude mít pravdu! Budete mnohem disciplinovanější než dřív a díky tomu si v následných měsících začnete plnit dlouhodobé plány, přání a sny. Od května do června budete doma čelit neuvěřitelnému hluku, tak vyrazte na dovolenou, byli byste zralí na doktora Chocholouška. Máte-li nemovitost, kterou nepoužíváte nebo vás fyzicky příliš zmáhá její údržba, ke konci listopadu ji nabídnete k prodeji. Mocného zatmění Slunce v prosinci se nebojte. Vašemu znamení slibuje úžasné dobrodružství, které bude spojeno s vaší kariérou. Mnozí dokonce podají výpověď, protože dostanou nabídku, kterou by odmítl jenom blázen.

Peníze

Vaše finanční situace bude stabilní, tak se od června kroťte a neskočte po každé šanci přivydělat si, nabídky selektujte. Přikývnete-li na všechno, sice vyděláte balík, ale z léta nebudete mít nic a nedostatek relaxace se podepíše na vaší kondici. Ke konci podzimu budete tak vysílení, že utratíte majlant za doplňky stravy, abyste se opět dostali do formy.

Zdraví

Pokud dlouho odkládáte zubařský zákrok, který by vám zlepšil vzhled, konečně se odhodláte akci podniknout a poté si budete vyčítat, že jste tak dlouho otáleli. Stoupne vám totiž sebevědomí. V posledním měsíci roku by se vám mohla rozjet osteoporóza, tak se preventivně objednejte na denzitometrické vyšetření.

Láska

V první lednové dekádě najdou osamělé Rybky svůj „dvojplamen“, zadaní si ale také budou lebedit, neb zjistí, že jsou s drahou polovičkou spojeni tělesně i duševně. Budete-li ještě v červnu a červenci sami, zatmění vám zprostředkuje setkání s bývalou láskou. Začne-li to mezi vámi opět jiskřit, skočte do vztahu rovnýma nohama. Horoskop naznačuje, že pouto mezi vámi bude den ode dne silnější...

Reklama

Načítám